Annonce
Haderslev

Babette byder på gæstebud i Gram Kirke

Skuespilhuset på Det Kongelige Teater opførte i begyndelsen af februar Fortællingen om et Gæstebud med 12 gæster, indbudt til at repræsentere den lille menighed, som Karen Blixen beskriver i sin historie om Babette. Den 23. februar kommer gæstebuddet til Gran. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Lokale møder kendisser og sognepræsten spiller en afdød provst, når Det Kongelige Teater kommer til Gram 23. februar.

Gram: Der bliver budt til bords i kirken, når Barbettes Gæstebud 23. februar bliver opført i Gram. Det er dog ikke et almindeligt teater, men et virkelighedsteater, hvor lokale mennesker og kendisser mødes og opfører ”Fortællingen om et Gæstebud” – et skuespil, der opstår, mens det sker i kirken.

Normalt har sognepræst Johannes Gjesing, som han selv skriver, ordet i sin magt, men denne gang er han mere fåmælt:

- Jeg ved ikke ret meget om det. Jeg blev kontaktet af Det Kongelige Teater, der i anledningen af Genforeningen ønskede at opføre det her virkelighedsteater. Det sagde jeg naturligvis ”ja tak” til. Og så gik de ellers i gang. De har søgt fonde og midler og gjort et kæmpe arbejde. Jeg ved, at der kommer både lokale, kendte folk fra tv, kulturpersonligheder og nogle professionelle skuespillere. Men ellers ved jeg ikke meget andet, end at jeg skal være den døde provst – og at jeg glæder mig.

Annonce

Om at samtale

Hvad er det, der skal ske?

- Det er jeg også spændt på. Der vil være et hovedbord, hvor samtalen udspiller sig. Jeg tror, at det i høj grad handler om at få folk til at tale sammen på trods af forskelle. Det er jo helt aktuelt netop her i 100-året for Genforeningen.

Hvorfor i kirken?

- Der er et nadver-motiv over fortællingen. I Gram Kirke kan man desuden flytte stolene rundt og på den måde ændre opstillingen i kirken. Det syntes både menighedsrådet og jeg, at vi skulle prøve af. Det har naturligvis været drøftet grundigt, for en kirke er et helt specielt rum, der kræver særlig respekt, og som ikke kan bruges til hvad som helst.

Hvordan kommer man ind?

Man kan købe billetter på www.kirkerneigram.dk. Men der har været rift om billetterne, så man skal skynde sig. Hvis der kommer ekstra billetter til salg, vil de også komme til salg der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce