Annonce
Varde

Babyboom kan gøre træner overflødig

Jens Ole Mathuesen vil gerne fortsætte efter nedrykning, men elitespilleren forsvinder.

ANSAGER: Der er fem babyer på vej blandt håndboldspillerne i SIF/Ansager på dameholdet, der i den seneste sæson rykkede fra 2. division til 3. division. Der er nemlig fem gravide spillere.

Det er den gode nyhed. Den dårlige er, at det ikke er sikkert, at træner Jens Ole Mathiesen fortsætter.

- Jeg får løn som elitetræner, og det er vel ikke rimeligt, hvis der ikke er en elite at træne, siger han.

Han mener, at en pause til fem gravide spillere samt et par skader er for mange til, at han vil fortsætte.

Den første kamp spilles den 25. september, og spørgsmålet er, om der kan skaffes spillere på et tilstrækkeligt højt niveau inden da.

- Jeg sidder i bestyrelsen i FC Midtjylland, der ligger i damehåndboldligaen. Vi prøver at se, om vi kan få spillere ned derfra, siger Jens Ole Mathiesen, der håber på en løsning, så han kan og vil fortsætte.

Han har været træner i SIF/Ansager i seks sæsoner, og begyndte med holdet i serie 1.

For et år siden kom holdet med i 2. division, men det var på et afbud, og den mundfuld blev for stor for den ambitiøse klub. mni

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce