Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Cesar Eugenio har valgt at lukke sin salon I Esbjerg Storcenter og samle kræfterne i salonerne i Stormgade og i Ribe. Det er blandt andet fem ansatte på barsel, der har ført til beslutningen. Privatfoto.
Cesar Eugenio har valgt at lukke sin frisørsalon i Esbjerg Storcenter. Der er flere årsager, men fem ansatte på barsel på samme tid er en væsentlig faktor.

Esbjerg: Den 22. maj  falder de sidste lokker i Cesar Eugenios salon i Esbjerg Storcenter.  Når arbejdsdagen er slut, bliver nøglen nemlig drejet permanent.

- Vi har overvejet situationen gennem længere tid og har nu truffet beslutningen om at lukke salonen i storcenteret. Der er flere ting, der spiller ind. Salonen ligger lige op ad Sunset, så der lugter ofte af mad i salonen, det er ikke optimalt, og det er heller ikke så hensigtsmæssigt, at vi er tvunget til at følge centerets åbningstider, forklarer Jesper Eugenio, der er administrationschef i frisørimperiet, der også tæller saloner i Stormgade i Esbjerg og i Ribe.

Men den væsentligste årsag til beslutningen om at lukke salonen er mangel på dygtige frisørhænder, ikke mindst på grund af lykkelige private omstændigheder.

Annonce

Fem på barsel

- Vi har lige nu fem ansatte fordelt på de tre saloner på barsel, og der er udsigt til flere barsler i de kommende år. Vi har et stærkt team lige nu, og derfor giver det god mening at samle kræfterne i de to andre saloner, hvor vi med 200 kvadratmeter i Ribe og 300 kvadratmeter i Stormgade har god plads til at udvide med de ansatte fra salonen i Esbjerg Storcenter, fortæller Jesper Eugenio.


Vi har lige nu fem ansatte fordelt på de tre saloner på barsel, og der er udsigt til flere barsler i de kommende år.

Jesper Eugenio.


Og det er ikke, fordi salonen i Esbjerg Storcenter har været en dårlig forretning.

- Nej, den har været en rentabel forretning i sig selv, det er først og fremmest udsigten til ikke at kunne få dygtige frisører, der gør udslaget, og de er endnu sværere at trække til saloner i storcentre. Dem er der mindre prestige i, uddyber Jesper Eugenio.

Annonce

Hård branche

Det er hele frisørbranchen, der for tiden skriger på  kvalificeret arbejdskraft.

- Der går simpelthen ingen frisører arbejdsløse. Der bliver uddannet for få og det er en benhård branche, hvor en frisør inklusiv læretiden gennemsnitlig kun er i otte år. Når man har fået børn, er der mange, der ønsker andre og mere familievenlige arbejdstider og finder en anden branche, så der er virkelig rift om arbejdskraften, forklarer Jesper Eugenio.

Der har været en del spontane kunder i salonen i Esbjerg Storcenter, men de fleste faste kunder har ifølge Jesper Eugenio givet udtryk for, at de følger med frisørerne til en af de andre saloner.

- Jeg er mest ked af, at vi svigter kørestolsbrugerne lidt. De havde gode adgangsforhold i centeret, det mere vanskeligt i salonerne i Stormgade og i Ribe, erkender Jesper Eugenio.

Det er parret Cesar og Jesper Eugenio, der driver de tre frisørsaloner, der snart bliver til to, når salonen i Esbjerg Storcenter bliver lukket. Arkivfoto: Foto: Mikkel Hausted Hansen
Cesar Eugenio har flere gange vundet prisen som bedste frisør ved Byens Bedste, billedet her er fra kåringen i 2019. Arkivfoto: Annett Bruhn.

Cesar Eugenio

Cesar Eugenio, der stammer fra Spanien, har tre frisørsaloner i henholdsvis Ribe, Esbjerg Storcenter og i Stormgade i Esbjerg.

Den 22. maj er sidste åbningsdag i salonen i Esbjerg Storcenter.

Der er 22 ansatte fordelt på de tre saloner.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ny lov: Din kat skal mærkes, hvis du gerne vil se den igen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen

Sygeplejersker strejker: - Vi er kede af at aflyse patienter

Aabenraa

Behovet for test falder: Flere centre ventes at lukke

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Konkurrencen vokser dag for dag: Firmaerne på Esbjerg Havn tror på vækst

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden

Annonce