Annonce
Tønder

Babyer er velkomne: Snart bliver der babyboom i biografen i Tønder

Frank Christensen Knudsen, indehaver af Biografen 1-2 i Tønder, forsøger sig nu med baby-bio i Tønder. Det lader til at blive en stor succes. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Biografen 1-2 i Tønder hopper med på vognen og tilbyder nu baby-bio. Småbørnsmødrene har taget godt mod initiativet, og billetterne bliver revet væk.

Tønder: Tirsdag formiddag bliver der liv og glade dage i Biografen 1-2 i Tønder.

Her vil der nemlig for første gang blive blændet op for baby-bio, og de nybagte forældre med tilhørende babyer bliver budt indenfor i biografen og kan glæde sig til at se den nye danske film, Jagtsæson, i hinandens selskab. Det første baby-bio i Tønder løber af stabelen på tirsdag den 22. oktober klokken 10.30.

- Der bliver arrangeret baby-bio mange andre steder i landet, og nu er vi også med på idéen, fortæller indehaver, Frank Christensen Knudsen.

Idéen med af præsentere baby-bio i Tønder kom dog ikke fra Frank Christensen Knudsen selv.

- Vi fik en henvendelse fra en mødregruppe, og så hoppede vi med på idéen, fortæller Frank Christensen Knudsen videre.

Annonce

- Vi slukker ikke lyset helt under filmen, og vi skruer også lidt ned for lyden, så det ikke er så højt.

Frank Christensen, indehaver Biografen 1-2, Tønder

Billetter revet væk

Allerede et par timer efter, at tilbuddet om baby-bio var lagt på biografens facebook-side, var de fleste billetter allerede revet væk.

- Det gik rigtig stærkt. Jeg vil sige, at vi allerede har så godt som udsolgt. Der kan være 54 i den sal, vi har sat af til filmen, og de billetter er stort set væk. Vi har kun et par enkelte tilbage, konstaterer Frank Christensen Knudsen.

Lille lyd til små ører

Udover at filmen bliver vist om formiddagen, så bliver der også taget andre hensyn til forældre og småfolk under forestillingen.

- Vi slukker ikke lyset helt under filmen, og vi skruer også lidt ned for lyden, så det ikke er så højt. Og så er det selvfølgelig helt fint at have sin baby med i salen under filmen, forklarer Frank Christensen Knudsen.

Han forventer, at der bliver godt fyldt op med barnevogne i biografens foyer under filmen.

- Forældrene er velkomne til at lade børnene blive i barnevognene, mens der er film. Men jeg henter dem, hvis børnene begynder at græde, konstaterer Frank Christensen Knudsen, der altså ingen planer har om at skifte ble eller trøste babyer under forestillingen.

- Nej tak. Den slags er jeg vokset fra, konstaterer han.

Han håber derimod, at baby-bio kan blive en fast tilbagevendende aktivitet i biografen i Tønder.

- Det er planen, at det skal være en gang om måneden. Men nu må vi lige se, når vi kommer i gang. Der skal også lige være de rigtige film, der falder indenfor målgruppen, siger Frank Christensen Knudsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce