Annonce
Tønder

Babyer er velkomne: Snart bliver der babyboom i biografen i Tønder

Frank Christensen Knudsen, indehaver af Biografen 1-2 i Tønder, forsøger sig nu med baby-bio i Tønder. Det lader til at blive en stor succes. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Biografen 1-2 i Tønder hopper med på vognen og tilbyder nu baby-bio. Småbørnsmødrene har taget godt mod initiativet, og billetterne bliver revet væk.

Tønder: Tirsdag formiddag bliver der liv og glade dage i Biografen 1-2 i Tønder.

Her vil der nemlig for første gang blive blændet op for baby-bio, og de nybagte forældre med tilhørende babyer bliver budt indenfor i biografen og kan glæde sig til at se den nye danske film, Jagtsæson, i hinandens selskab. Det første baby-bio i Tønder løber af stabelen på tirsdag den 22. oktober klokken 10.30.

- Der bliver arrangeret baby-bio mange andre steder i landet, og nu er vi også med på idéen, fortæller indehaver, Frank Christensen Knudsen.

Idéen med af præsentere baby-bio i Tønder kom dog ikke fra Frank Christensen Knudsen selv.

- Vi fik en henvendelse fra en mødregruppe, og så hoppede vi med på idéen, fortæller Frank Christensen Knudsen videre.

Annonce

- Vi slukker ikke lyset helt under filmen, og vi skruer også lidt ned for lyden, så det ikke er så højt.

Frank Christensen, indehaver Biografen 1-2, Tønder

Billetter revet væk

Allerede et par timer efter, at tilbuddet om baby-bio var lagt på biografens facebook-side, var de fleste billetter allerede revet væk.

- Det gik rigtig stærkt. Jeg vil sige, at vi allerede har så godt som udsolgt. Der kan være 54 i den sal, vi har sat af til filmen, og de billetter er stort set væk. Vi har kun et par enkelte tilbage, konstaterer Frank Christensen Knudsen.

Lille lyd til små ører

Udover at filmen bliver vist om formiddagen, så bliver der også taget andre hensyn til forældre og småfolk under forestillingen.

- Vi slukker ikke lyset helt under filmen, og vi skruer også lidt ned for lyden, så det ikke er så højt. Og så er det selvfølgelig helt fint at have sin baby med i salen under filmen, forklarer Frank Christensen Knudsen.

Han forventer, at der bliver godt fyldt op med barnevogne i biografens foyer under filmen.

- Forældrene er velkomne til at lade børnene blive i barnevognene, mens der er film. Men jeg henter dem, hvis børnene begynder at græde, konstaterer Frank Christensen Knudsen, der altså ingen planer har om at skifte ble eller trøste babyer under forestillingen.

- Nej tak. Den slags er jeg vokset fra, konstaterer han.

Han håber derimod, at baby-bio kan blive en fast tilbagevendende aktivitet i biografen i Tønder.

- Det er planen, at det skal være en gang om måneden. Men nu må vi lige se, når vi kommer i gang. Der skal også lige være de rigtige film, der falder indenfor målgruppen, siger Frank Christensen Knudsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

112

Tæsk på toilettet: Gerningsmanden stak af

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];