Annonce
Tønder

Bad og toiletter til langturschauffører åbner torsdag

Onsdag over middag var den nyudlagte lastbils-parkeringsplads afspærret og forsynet med et indkørselsforbud-skilt for netop lastbiler. Torsdag åbner pladsen. Foto: Uwe Iwersen
Torsdag åbner en parkeringsplads til lastbiler i Tønders nordlige industriområde. Dermed går et længe næret ønske i opfyldelse.

TØNDER: Når Tønder Kommune torsdag den 15. august slår porten op til en ny lastbilsparkeringsplads i Tønders nordlige industriområde, går et længe næret ønske i opfyldelse.

Pladsen er et tilbud for de langturschauffører, der kommer til Tønder for at hente og aflevere gods. De kan nu få glæde af det nye p-område, der er indrettet med toilet- og badefaciliteter.

Den nye plads er indrettet på Hydrovej 4a, hvor Tønder Forsyning tidligere havde genbrugsplads, indtil en ny genbrugsplads blev etableret på Skovænget 14.

Annonce

Pladsen har været undervejs længe, og for industrivirksomhederne har de nye faciliteter været et stort ønske.

Behroz Nader, projektingeniør, Tønde Kommune

Plads til ni

På pladsen kan der holde op til ni sættevogne, og udover toilet- og badefaciliteter vil der også være mulighed for at komme af med affald.

Indtil nu har chauffører, der har holdt pause eller overnattet i Tønder, været henvist til mere eller mindre tilfældige ledige pladser i industriområdet, hvilket resulterede i uhensigtsmæssige efterladenskaber, når der netop ikke var toiletforhold eller skraldespande i nærheden.

De nye p-område er indhegnet, men porten til pladsen vil altid være åben, så chaufførerne har adgang til pladsen på alle tider af døgnet. Der er også belysning på pladsen.

Budgettet for etablering af pladsen er på omkring 500.000 kroner.

- Pladsen skal opfattes som en service for virksomhederne og ikke mindst chaufførerne. Førhen har vi måttet leve med en del svineri i området. Det slipper vi nu forhåbentlig for. Og så er det nye tilbud til alles fordel, har fagchef ved Tønder Kommune, Christian Kjær Andersen, tidligere forklaret.

Stort ønske

Den nye plads har været undervejs længe.

- Derfor er vi rigtig glade for, at pladsen nu er en realitet og kan tages i brug. Vi håber, den bliver til glæde både for chaufførerne og virksomhederne, siger projektingeniør Behroz Nader fra Tønder Kommune i en pressemeddelelse.

Oprindeligt var det planen, at pladsen med toilet- og badefaciliteter skulle være klar i maj. Men på grund af nogle indsigelser, blev etableringen stillet lidt i bero. Men nu er alt klar.

Brugen af pladsen vil blive evalueret efter et halvt år.

En tilsvarende plads er tidligere etableret i Skærbæk, og her er der kun gode erfaringer, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

Den nye lastbilsparkeringsplads er forsynet med en lille, ny bygning med bad- og toiletfaciliteter. Foto: Uwe Iwersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce