Annonce
Esbjerg

Badebro og vinterbadning er ny idé ved Ribe Fritidscenter

En badebro og badning i Sandfanget, som ses nederst på billedet tæt ved Ribe Fritidscenter, kan blive en del af et nyt projekt, der er under udarbejdelse ved Ribe Fritidscenter. Foto: Ribe Fritidscenter
Både arbejdsgruppen bag ny, stor legeplads ved Ribe Fritidscenter og formand for kommunens Kultur & Fritidsudvalg, Peder Tørnqvist(K) er positive over for tanker om at opføre en badebro ved Sandfanget. Både vinterbadning og sommerbadning for børnefamilier er med i overvejelserne.

Ribe: I Varming findes et populært badested i Ribe Å, unge mennesker bader og springer i vandet ved Mølledammen og vinterbadere hopper i søer og åer i og omkring Ribe.

Så hvorfor ikke anlægge en badebro i sandfanget ved Ribe Fritidscenter som en del af den store naturlegeplads, der er under udarbejdelse sammen med en helt nyt streetmiljø, hvor første spadestik tages i foråret.

Det er formand for Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg, Peder Tørnqvist (K), der står bag forslaget efter henvendelser og tilkendegivelser, og han synes, det er en rigtig god idé,

- Min holdning er, at såfremt man kan lave noget, der sammen med planerne om et attraktivt legeområde kan være med til at gøre stedet endnu mere attraktivt, så synes jeg da, man bør gøre det. Eller i hvert fald undersøge, om muligheden er til stede for at lave en badebro i området ved sandfanget, der naturligvis skal laves i materialer og udformes til at opfylde de krav, der måtte være for området, siger Peder Tørnqvist.

Udvalgsformanden forklarer, at både vinterbadning og sommerbadning kan være en mulighed, og at der eventuelt oprettes en form for forening, der kunne komme med forslag til, hvordan vinterbadere kunne benytte området.

- flere har udtrykt ønske om at få en afklaring ift om det overhovedet er muligt, og det er så er det vi gerne vil undersøge om er muligt?

Størst, længst og højest

Allerede i 2017 blev de første idéer kastet op til et projekt, der blev kaldt Sydvestjyllands største legeplads, og som senere har fået ordene Størst, Længst og Højest hæftet på sig.

Arbejdsgruppen forklarer, at man er gået i gang med projektet, fordi man synes der mangler noget i Ribe, der vil give både turister og børnefamilier endnu en grund til at komme til byen.

Vandkvalitet

Også hos Ribe Svømmebad synes man om idéen, idet eventuelle vinterbadere vil kunne kombinere en badetur i sandfanget med et besøg i blandt andet svømmehallens sauna, og Peder Tørnqvist har forespurgt Esbjerg Kommunes miljøforvaltning, om mulighederne for en badebro i sandfanget.

Herfra lyder svaret, at såfremt der skal etableres en badebro, skal der gives tilladelse efter vandløbsloven, hvor der blandt andet stilles vilkår om, at en badebro skal kunne fjernes, når sandfanget skal tømmes. Samtidig anbefaler kommunen kun, at der bades på steder, hvor der føres kontrol med badevandskvaliteten, og det gør man fra kommunens side ikke i åer.

Ifølge miljøforvaltningen er der 300 meter opstrøms også udledning af blandt andet overfladevand, men selv om forvaltningen samlet set ikke anbefaler, at der opsættes en badebro i sandfanget, harmonerer det ikke med, at Miljøministeriet på den anden side siger, at vandkvaliteten er helt i top i stort set alle Ribes vandløb.

- Enhver lystfisker vil nok give mig ret i, at når laks vælger at gyde i et vandløb og der findes en fin bestand af bækørreder, så er vandkvaliteten god, og netop de fisk findes jo i det vandløb, siger Peder Tørnqvist, der ser en idé i, at man samler badningen under ordnede forhold, frem for på flere destinationer i og omkring Ribe.

Annonce

Vandet må gerne indgå

Arbejdsgruppen bag en ny, stor legeplads ved Ribe Fritidscenter tæt på sandfanget er netop nu i fuld gang med at få lavet tegningsforslag til legeområdet.

Peder Tørnqvist ved endnu ikke, om Esbjerg Kommune vil bidrage til økonomien i en badebro, og han håber derfor, at arbejdsgruppen eventuelt kan inkludere en badebro i deres samlede budget, og den tanke er allerede en del af projektet, forklarer direktør Peter Laursen fra arbejdsgruppen.

- Vi har lavet oplæg til de to firmaer, der skal komme med oplæg til deres bus på en legeplads, og her har vi sagt, at vandet i området på en eller anden måde gerne må indgå, siger Peter Laursen.

Han forklarer, at hele projektet endnu kun er på udkaststadiet, men arbejdsgruppen mener, det kunne være fint med vinterbadning eller en anden form for udnyttelse af vandet.

- Der er selvfølgelig en række praktiske ting, der skal overholdes, og sikkerheden har høj prioritet, men en badebro går godt i tråd med vores tanker om ramme så bredt som overhovedet muligt, siger Peter Laursen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Derfor er alle ansatte pillet ud af Sydbank hovedsæde i Esbjerg

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Haderslev

Naturen får nyt liv blandt de døde. Og Haderslev får et nyt parkanlæg

Billund

Patienter kommer fra hele landet til gynækolog i Billund: De skal mærke, at de er i gode hænder her

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Esbjerg

Efterlyst mand fra Esbjerg er fundet i god behold

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aabenraa For abonnenter

Gamle smøger og ny bro: Aabenraa er på skønhedskur

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Vejen

Efterårsferien indledt med en dag i bevægelse

Annonce