Annonce
Esbjerg

Badebro og vinterbadning er ny idé ved Ribe Fritidscenter

En badebro og badning i Sandfanget, som ses nederst på billedet tæt ved Ribe Fritidscenter, kan blive en del af et nyt projekt, der er under udarbejdelse ved Ribe Fritidscenter. Foto: Ribe Fritidscenter
Både arbejdsgruppen bag ny, stor legeplads ved Ribe Fritidscenter og formand for kommunens Kultur & Fritidsudvalg, Peder Tørnqvist(K) er positive over for tanker om at opføre en badebro ved Sandfanget. Både vinterbadning og sommerbadning for børnefamilier er med i overvejelserne.

Ribe: I Varming findes et populært badested i Ribe Å, unge mennesker bader og springer i vandet ved Mølledammen og vinterbadere hopper i søer og åer i og omkring Ribe.

Så hvorfor ikke anlægge en badebro i sandfanget ved Ribe Fritidscenter som en del af den store naturlegeplads, der er under udarbejdelse sammen med en helt nyt streetmiljø, hvor første spadestik tages i foråret.

Det er formand for Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg, Peder Tørnqvist (K), der står bag forslaget efter henvendelser og tilkendegivelser, og han synes, det er en rigtig god idé,

- Min holdning er, at såfremt man kan lave noget, der sammen med planerne om et attraktivt legeområde kan være med til at gøre stedet endnu mere attraktivt, så synes jeg da, man bør gøre det. Eller i hvert fald undersøge, om muligheden er til stede for at lave en badebro i området ved sandfanget, der naturligvis skal laves i materialer og udformes til at opfylde de krav, der måtte være for området, siger Peder Tørnqvist.

Udvalgsformanden forklarer, at både vinterbadning og sommerbadning kan være en mulighed, og at der eventuelt oprettes en form for forening, der kunne komme med forslag til, hvordan vinterbadere kunne benytte området.

- flere har udtrykt ønske om at få en afklaring ift om det overhovedet er muligt, og det er så er det vi gerne vil undersøge om er muligt?

Størst, længst og højest

Allerede i 2017 blev de første idéer kastet op til et projekt, der blev kaldt Sydvestjyllands største legeplads, og som senere har fået ordene Størst, Længst og Højest hæftet på sig.

Arbejdsgruppen forklarer, at man er gået i gang med projektet, fordi man synes der mangler noget i Ribe, der vil give både turister og børnefamilier endnu en grund til at komme til byen.

Vandkvalitet

Også hos Ribe Svømmebad synes man om idéen, idet eventuelle vinterbadere vil kunne kombinere en badetur i sandfanget med et besøg i blandt andet svømmehallens sauna, og Peder Tørnqvist har forespurgt Esbjerg Kommunes miljøforvaltning, om mulighederne for en badebro i sandfanget.

Herfra lyder svaret, at såfremt der skal etableres en badebro, skal der gives tilladelse efter vandløbsloven, hvor der blandt andet stilles vilkår om, at en badebro skal kunne fjernes, når sandfanget skal tømmes. Samtidig anbefaler kommunen kun, at der bades på steder, hvor der føres kontrol med badevandskvaliteten, og det gør man fra kommunens side ikke i åer.

Ifølge miljøforvaltningen er der 300 meter opstrøms også udledning af blandt andet overfladevand, men selv om forvaltningen samlet set ikke anbefaler, at der opsættes en badebro i sandfanget, harmonerer det ikke med, at Miljøministeriet på den anden side siger, at vandkvaliteten er helt i top i stort set alle Ribes vandløb.

- Enhver lystfisker vil nok give mig ret i, at når laks vælger at gyde i et vandløb og der findes en fin bestand af bækørreder, så er vandkvaliteten god, og netop de fisk findes jo i det vandløb, siger Peder Tørnqvist, der ser en idé i, at man samler badningen under ordnede forhold, frem for på flere destinationer i og omkring Ribe.

Annonce

Vandet må gerne indgå

Arbejdsgruppen bag en ny, stor legeplads ved Ribe Fritidscenter tæt på sandfanget er netop nu i fuld gang med at få lavet tegningsforslag til legeområdet.

Peder Tørnqvist ved endnu ikke, om Esbjerg Kommune vil bidrage til økonomien i en badebro, og han håber derfor, at arbejdsgruppen eventuelt kan inkludere en badebro i deres samlede budget, og den tanke er allerede en del af projektet, forklarer direktør Peter Laursen fra arbejdsgruppen.

- Vi har lavet oplæg til de to firmaer, der skal komme med oplæg til deres bus på en legeplads, og her har vi sagt, at vandet i området på en eller anden måde gerne må indgå, siger Peter Laursen.

Han forklarer, at hele projektet endnu kun er på udkaststadiet, men arbejdsgruppen mener, det kunne være fint med vinterbadning eller en anden form for udnyttelse af vandet.

- Der er selvfølgelig en række praktiske ting, der skal overholdes, og sikkerheden har høj prioritet, men en badebro går godt i tråd med vores tanker om ramme så bredt som overhovedet muligt, siger Peter Laursen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Politikere skrider ind i sag om voldsomt svigt af  8-årige retarderede Victor: Ny byrådsprofil kalder det hykleri og mener, at det har foregået i årevis

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Erhverv For abonnenter

Pizzeria havde ingen penge og skyldte 1,4 millioner kroner: Direktør har nu fået tre års konkurskarantæne

Esbjerg

Coop ruster sig inden ny konkurrent kommer: Vil jævne moderne Fakta-butik og bygge ny discount-spydspids

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Tønder

11 millioner lyttere: BBC sender radio om det sønderjyske kaffebord

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Haderslev

Is hele året på Torvet: John ismand dropper efterlønnen

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Esbjerg

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Annonce