Annonce
Sport

Badminton Esbjerg åbnede oprykningsspillet med en sejr

Badminton Esbjerg kan med en sejr i det kommende opgør mod Højbjerg spille sig tæt på det comeback til 2. division, som de har jagtet i flere år. Arkivfoto: Annett Bruhn.

Esbjerg: Badminton Esbjerg kom stærkt ud af starthullerne i oprykningsspillet, hvor esbjergenserne hjemme vandt deres første kamp med 7-6 over gæsterne fra Aalborg Triton efter et tæt opgør med en lang række tresætsafgørelser.

- Vi havde fået to afbud på grund af skader, så vi havde to nye med og skulle rokere lidt rundt på doublerne, så vi var lidt spændte på, hvordan det skulle gå. Men vi leverede en god kamp. Det var flot, at vi hev en 7-6 sejr hjem, siger Badminton Esbjerg-forman Jørn Gade.

Med sejren er kampen om de placeringer, der giver oprykning helt åben. Der venter nu esbjergenserne en svær opgave på udebane, hvor Højbjerg skal besejres, hvis esbjergenserne skal holde liv i håbet om at rykke op.

Badminton Esbjerg - Aalborg Triton 7-6.

Badminton, kvalifikation til 2. division.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce