Annonce
Tønder

Bag filmen: "I krig og kærlighed" udkommer i bogform

Kulturredaktør Hans Christian Davidsen (t.v.) og forfatter Carsten Skov er mændene bag bogen om filmen "I krig og kærlighed". Foto: Nina Krogh Skov

Forfatter Karsten Skov og kulturredaktør Hans Christian Davidsen fra Flensborg Avis er gået sammen om bogen »I Krig & Kærlighed - En bog om filmen og 1. Verdenskrig«, der udkommer 15. december. Bogen skal blandt andet præsenteres i Tønder.

TØNDER: Den sønderjyske forfatter Karsten Skov har tidligere skrevet romanen »Knacker«, hvilket gav inspiration til filmen »I Krig & Kærlighed«, som havde dansk biografpremiere i november.

Den 14. december udsender Karsten Skov sammen med kulturredaktør Hans Christian Davidsen fra Flensborg Avis en bog, der går bag om filmen og den særlige sønderjyske historie, der er forbundet med første verdenskrig.

- Vi skriver blandt andet meget udførligt om optagelserne på Zeppelinbasen, siger Hans Christian Davidsen om bogen.

Han blev kontaktet af filmens producer Ronnie Fridthjof i januar/februar, og efter kort betænkningstid sagde han hurtigt ja til projektet.

Annonce

Vi skriver blandt andet meget udførligt om optagelserne på Zeppelinbasen.

Hans Christian Davidsen, kulturredaktør og forfatter, Flensborg Avis

Bogen

"I Krig & Kærlighed - En bog om filmen og 1. Verdenskrig« er på 212 sider og er illustreret med historiske fotos samt fotos fra filmen.

Bogen, der udgives på Gyldendal, kan allerede nu bestilles i boghandlen.

Prisen er ifølge forlaget er 249,95 kroner.

Bogens forside er lig med biografplakaten til filmen "I krig og kærlighed". Foto: Gyldendal

Præsentation

Bogen udkommer på Gyldendal og præsenteres for offentligheden ved en reception i Sønderborg lørdag den 15. december. Der arbejdes ifølge Hans Christian Davidsen også på at lave en bogpræsentation i Tønder. Den er dog ikke endeligt på plads endnu.

»I Krig & Kærlighed - En bog om filmen og 1. Verdenskrig« fortæller ifølge forfatternes oplæg om udviklingen fra idé til færdig film, hvor mange tråde skulle knyttes for at få filmen klar til gallapremieren den 11. november i år, 100-årsdagen for første verdenskrigs afslutning.

Med historiske billeder og tekster giver bogen desuden et indblik i krigens forløb og krigens konsekvenser for befolkningen i Sønderjylland.

Filmoptagelserne i Zeppelinbasens flyhangar i Tønder er et af emnerne i bogen, der går bag om filmen "I krig og kærlighed". Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Interviews

Bogen indeholder interviews med blandt andre de medvirkende skuespillere, herunder hovedrolleindehaverne Rosaline Mynster og Sebastian Jessen samt instruktøren Kasper Torsting og produceren Ronnie Fridthjof.

Den beskriver, hvordan filmen er blevet til på lokaliteterne i grænselandet. Først og fremmest på Als, men også i Sønderborg, ved Tønder og også i Flensborg. Bogen rummer endvidere faktuelle kapitler om tiden fra 1914 til 1918, da omkring 30.000 sønderjyder måtte trække i tysk uniform og drage til fronten. Godt 6000 kom aldrig hjem.

Filmoptagelserne i Zeppelinbasens flyhangar i Tønder er et af emnerne i bogen, der går bag om filmen "I krig og kærlighed". Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Annonce