Annonce
Kolding

Bag kulisserne: Medarbejdere knokler i døgndrift for at få teltbyen ved sygehuset til at fungere

Der er mange forskellige aktører, der giver en hånd med i teltbyen ved Kolding Sygehus. Hjemmeværnet hjælper til med at vise patienterne vej og adskillige sygehusmedarbejdere gør en stor indsats bag kulisserne. Samtidig har brandvæsenet tidligere hjulpet til ved at låne telte til sygehuset. Arkivfoto: Søren Gylling
Hvor kan vi trække noget vand fra? Hvordan får man toiletterne til at virke? Det er blandt andet nogle af de spørgsmål, som skal besvares, når sygehuset laver en "telt-by" på parkeringspladsen. JydskeVestkysten har talt med en af dem, der gør et stort stykke arbejde bag kulisserne.

Kolding: Inden for ganske kort tid er parkeringspladsen foran Kolding Sygehus blevet nærmest ugenkendelig.

Først blev den fremskudte vurderingsenhed stillet op. Så blev den udvidet. Senere ændrede Sundhedsstyrelsen retningslinjerne for, hvem der kan blive testet for coronavirus, og så kom i alt seks yderligere telte op at stå. I disse coronatider er dele af parkeringspladsen blevet til en telt-by.

I telt-byen møder man sygehuspersonale, mens hjemmeværnet sørger for, at patienterne bliver gelejdet de rigtige steder hen. Men bag parkeringspladsens transformation ligger der et stort stykke arbejde i kulisserne udført af folk, man nødvendigvis ikke lige støder på. Én af dem er Carina Brinch Rasmussen, økonomi- og planlægningschef på Sygehus Lillebælt.

- Når vi får en melding om, at vi skal lave sådan et sted, er der mange logistiske ting, vi skal have styr på. Vi skal finde et sted, der ligger sikrest muligt i nærheden af sygehuset, så vi ikke har en enhed, der ligger for langt væk fra vores øvrige aktiviteter, siger Carina Brinch Rasmussen.

Hun fortsætter:

- Så er der nogle helt simple ting, vi skal se på. Hvor kan vi trække noget vand fra? Hvordan får man toiletterne til at virke? Forsyningerne er endt med at blive trukket igennem en udluftningskanal fra en af bygningerne, så det har krævet kreative løsninger, siger hun, der også peger på, at man skal have strøm og internet op at køre.

Annonce
- Det er nogle, man ikke lige ser i frontlinjen, men for pokker, hvor de knokler, siger Camilla Brinch Rasmussen, der er økonomi- og planlægningschef på Sygehus Lillebælt. Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt

Lagermedarbejdere knokler

Under coronakrisen har Carina Brinch Rasmussen stået til rådighed nærmest døgnet rundt, som hun siger. Før den seneste udvidelse af telt-byen var hun på sygehuset til sent om aftenen for at finde den helt rette placering til teltene. I weekenden efter at teltene var blevet stillet op, blev hun ringet op, fordi medarbejderne i teltene manglede varme jakker, så de kunne holde varmen. Og så måtte hun ellers i gang med at skaffe jakker.

- Men det har været spændende og noget helt andet. Det er også en fantastisk følelse at kunne bringe sit organisations-kendskab i spil på en lidt hurtigere måde end normalt, hvor ting nogle gange godt kan tage lang tid, siger Carina Brinch Rasmussen.

Hun har blandt andet arbejdet tæt sammen med medarbejderne i teknisk afdeling og sygehusets lagermedarbejdere.

- Lagermedarbejderne knokler rundt med paller og alt muligt. Når vi lige pludselig får 20.000 kitler, så er det dem, der skal knokle rundt med kitlerne på vores små gange. Det er nogle, man ikke lige ser i frontlinjen, men for pokker, hvor de knokler, siger Carina Brinch Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce