Annonce
Sydjylland

Bagerbrød, blomsterbinding og andre blandede bolcher til Naturens Dag i Universe

Universe markerer Naturens Dag med mange aktiviteter. PR foto
Lørdag 7. september bliver der rigtig gang i den i Universe. Her markerer man nemlig Naturens Dag. Det sker med besøg af blandt andre bagerlandsholdet og Verdensnaturfonden.

Nordborg: Lørdag 7. september inviterer Universe indenfor til Naturens Dag.

Her kan man møde over 30 udstillere inden for fødevarer, livsstil, have, landbrug og dyr. Der er gæster fra hele landet, heriblandt bagerlandsholdet.

Sådan et hold inviterer man naturligvis ikke, uden det medfører smagsprøver!

Gartnerteamet fra Universe-parken stiller op med den helt store blomsterworkshop, hvor man som gæst kan lære lidt om at binde en pæn buket, og Verdensnaturfonden kommer og stiller an med en kreativ algeworkshop, der blandt andet omfatter den fascinerende historie om, hvordan Jorden har ændret sig.

Det bliver lidt uhyggeligt, men også sjovt og opløftende, skriver arrangørerne.

- Vi står midt i en natur- og klimakrise, der vil få store konsekvenser for både mennesker og naturen omkring os, hvis vi ikke får bremset den. Tørke truer for eksempel elefanterne i Afrika, og uden dem vil økosystemerne forandre sig og det vil påvirke både andre arter og os. Den slags udviklinger risikerer vi at se mange af. Heldigvis ved vi også, at bedre beskyttelse af naturen faktisk spiller en nøglerolle i klimakampen. Derfor er vi glade for at være med til et arrangement som det her, hvor vi kan komme i dialog med danskerne om løsninger og gode råd til, hvad man kan gøre i hverdagen for selv at gøre en forskel, siger Trine Glue, seniorrådgiver Klima og Energi i WWF Verdensnaturfonden, i pressemeddelelsen.

Annonce

Mange muligheder for sjov

Derudover er en række udstillere fordelt over hele parken, hvor de viser alverdens dyr, stiller op med gin og rødbedesaft, og så er der naturligvis også Universe-parkens almindelige forlystelser.

Naturens Dag i Universe foregår fra klokken 10.00 til 17.00. Man kan se mere på parkens hjemmeside. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce