Annonce
Varde

Bager er frustreret over Nets: Udgifter er eksploderet

Ditte Hansen: - Det er frustrerende, at prisen bare stiger, og der er monopol. For Dankortets vedkommende er der kun én udbyder, og det er Nets, og Dankort tegner sig for langt de fleste af vores ekspeditioner. Foto: Yvonn Tittel
Ditte Hansen i Hansens Bageri er frustreret over udgifterne til Nets. På ni år er de steget med 260 procent, og bageriet har ikke noget alternativ.
Annonce

Varde: Mens hendes mand og de mange medarbejdere har travlt i bageriet, hober fakturaerne sig op på kontoret ved siden af butikken i Hansens Bageri på Nordre Boulevard i Varde.

Det er her, Ditte Hansen huserer. Hun har ansvar for al papirarbejde, og her op til jul må hun give op og bare sørge for at ekspedere fra den vigtigste side og lade resten ligge til efter nytår.

Men midt i al travlheden er der en ærgrelse, der gnaver i ægteparret, der har bageriet. Den konstant stigende regning til Nets, der sørger for driften af de elektroniske betalingssystemer.

Hvad er Nets?

  • Nets er en forkortelse for Northern European Transaction Services, som er den førende leverandør, når det gælder elektroniske betalingsløsninger.
  • Tidligere hed Nets PBS, Pengeinstitutternes Betalings Systemer, men i 2007 fusionerede PBS med norske BBS og blev til Nets.
  • Nets tilbyder de samme løsninger, som Pengeinstitutternes Betalings Systemer tidligere gjorde, fra sit hovedsæde i Ballerup i Danmark.
  • Nets er eneste udbyder på Dankort, og Nets varetager også driften af blandt andet NemID.
Annonce

Nets er eneste udbyder

- Det er frustrerende, at prisen bare stiger, og der er monopol. For Dankortets vedkommende er der kun én udbyder, og det er Nets, og Dankort tegner sig for langt de fleste af vores ekspeditioner, siger Ditte Hansen.

Hun har gennemgået en tilfældig dags strimmel fra en af bageriets tre kasser, og her er der betalt med Dankort i 92 procent af dagens mange transaktioner.

- Vi har for eksempel skiftet kasseterminaler sidste år, fordi priserne bare steg. Men det er et marked med mange udbydere, så ved at skifte fik vi prisen ned til halve, fra 20.000 kroner årligt ved vores sidste udbydere til 10.000 kroner nu, siger Ditte Hansen.

Annonce

Prisstigning på 260 procent

Det er næsten det, der frustrerer hende mest. At hun ikke har et valg i forhold til Nets.

- Nets inddeler butikkerne i abonnementsgrupper efter antal transaktioner. I år er vi røget over 100.000 transaktioner, og så stiger prisen fra 26.376 kroner om året til 46.084 kroner årligt for Dankortet, og 24.000 kroner for de andre kreditkort. Da vi åbnede herude i 2010, betalte vi 19.742 kroner for det hele, siger Ditte Hansen.

Groft sagt er bageriets pris til Nets steget med 260 procent, næsten ti gange så meget, som de 27 procent prisen på et rundstykke er steget i samme periode - fra 5,50 kroner til 7 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce