Annonce
Kolding

Bageri er blevet til honningkagehus: - Jeg blev noget chokeret over opmærksomheden

Det er første gang, bageriet er pakket ind i juleudsmykningen, men står det til Mette Toft Hansen bliver det ikke sidste gang. Foto: Søren Gylling
Det er faldet i god smag hos kunderne, at Seest Bageri har skiftet udseende og siden slutningen af november har lignet et honningkagehus. - Der kommer ikke en kunde ind, der ikke kommenterer det, siger Mette Toft Hansen, direktør hos bageriet.

Kolding: "Hvor er det flot og hyggeligt."

"Børnene herhjemme: Kan vores hus ikke også se sådan ud, mor?"

"Hvor gør I meget ud af at gøre jeres kunder glade og tilfredse, flot julebageri."

Sådan lyder det fra koldingenserne på Facebook, efter Seest Bageri i slutningen af november skiftede udseende. Bageriets træfacade er nemlig blevet dækket til med en slags stof, som man kender fra store bannere på stilladser. Men stoffet er ikke en stor reklame for bageriet. I stedet forestiller det et honningkagehus, og det er faldet i god smag hos kunderne.

- Jeg blev noget chokeret over den opmærksomhed, det fik på Facebook, hvor det nåede ud til over 50.000 mennesker. Der kommer ikke en kunde ind, der ikke kommenterer det. Jeg er ret imponeret over den effekt, det har haft, siger Mette Toft Hansen, direktør for Seest Bageri.

- Kunderne er meget imponerede. De siger, det er flot og spørger, hvem der dog har fået den idé, siger hun.

Annonce

Er du også vild med juleudsmykning?

Lukket bagerne inde

Til kunderne kan Mette Toft Hansen så fortælle, at det var hende selv, der fik idéen.

- Vi har jo fået ny træfacade, som er lidt grå og kedelig. Så jeg tænkte, at vi her til jul blev nødt til at gå all in. Derfor fik jeg en grafiker til at designe et honningkagehus, fortæller Mette Toft Hansen.

- Vi brugte fire timer på at hænge det op. Det var nok lidt længere, end vi havde regnet med, siger hun.

Seest Bageri plejer ikke at være udsmykket op til jul, men i år ville Mette Toft Hansen gøre lidt ekstra opmærksom på bageriet. Mens kunderne er svært tilfredse, bliver udsmykningen ikke mødt med ubetinget glæde fra bagerne.

- Dem ude i bageriet klager lidt over, at der ikke kommer så meget lys ind. Dem har jeg jo pakket ind. Men ellers synes det, at det er en rigtig fin idé, griner Mette Toft Hansen.

Hvis alt går vel, ser Mette Toft Hansen gerne, at bageriet bliver udsmykket som honningkagehus igen næste år.

- Jeg regner med, det er noget, vi kan bruge igen i fremtiden, så jeg håber ikke, at det bliver revet ned eller går i stykker, siger hun.

Bageriet fik ny facade tidligere i år, og her til jul skulle der ske noget, så facaden ikke var så kedelig, siger Mette Toft Hansen. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce