Annonce
Kolding

Bageri er blevet til honningkagehus: - Jeg blev noget chokeret over opmærksomheden

Det er første gang, bageriet er pakket ind i juleudsmykningen, men står det til Mette Toft Hansen bliver det ikke sidste gang. Foto: Søren Gylling
Det er faldet i god smag hos kunderne, at Seest Bageri har skiftet udseende og siden slutningen af november har lignet et honningkagehus. - Der kommer ikke en kunde ind, der ikke kommenterer det, siger Mette Toft Hansen, direktør hos bageriet.

Kolding: "Hvor er det flot og hyggeligt."

"Børnene herhjemme: Kan vores hus ikke også se sådan ud, mor?"

"Hvor gør I meget ud af at gøre jeres kunder glade og tilfredse, flot julebageri."

Sådan lyder det fra koldingenserne på Facebook, efter Seest Bageri i slutningen af november skiftede udseende. Bageriets træfacade er nemlig blevet dækket til med en slags stof, som man kender fra store bannere på stilladser. Men stoffet er ikke en stor reklame for bageriet. I stedet forestiller det et honningkagehus, og det er faldet i god smag hos kunderne.

- Jeg blev noget chokeret over den opmærksomhed, det fik på Facebook, hvor det nåede ud til over 50.000 mennesker. Der kommer ikke en kunde ind, der ikke kommenterer det. Jeg er ret imponeret over den effekt, det har haft, siger Mette Toft Hansen, direktør for Seest Bageri.

- Kunderne er meget imponerede. De siger, det er flot og spørger, hvem der dog har fået den idé, siger hun.

Annonce

Er du også vild med juleudsmykning?

Lukket bagerne inde

Til kunderne kan Mette Toft Hansen så fortælle, at det var hende selv, der fik idéen.

- Vi har jo fået ny træfacade, som er lidt grå og kedelig. Så jeg tænkte, at vi her til jul blev nødt til at gå all in. Derfor fik jeg en grafiker til at designe et honningkagehus, fortæller Mette Toft Hansen.

- Vi brugte fire timer på at hænge det op. Det var nok lidt længere, end vi havde regnet med, siger hun.

Seest Bageri plejer ikke at være udsmykket op til jul, men i år ville Mette Toft Hansen gøre lidt ekstra opmærksom på bageriet. Mens kunderne er svært tilfredse, bliver udsmykningen ikke mødt med ubetinget glæde fra bagerne.

- Dem ude i bageriet klager lidt over, at der ikke kommer så meget lys ind. Dem har jeg jo pakket ind. Men ellers synes det, at det er en rigtig fin idé, griner Mette Toft Hansen.

Hvis alt går vel, ser Mette Toft Hansen gerne, at bageriet bliver udsmykket som honningkagehus igen næste år.

- Jeg regner med, det er noget, vi kan bruge igen i fremtiden, så jeg håber ikke, at det bliver revet ned eller går i stykker, siger hun.

Bageriet fik ny facade tidligere i år, og her til jul skulle der ske noget, så facaden ikke var så kedelig, siger Mette Toft Hansen. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Esbjerg

Hvordan ser din økonomi ud?

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];