Annonce
Varde

Bageri i ferieby konkurs i højsæson: 70-årig iværksætter sikrer turisternes rundstykker

Bageriet i Vejers Strand er åbent på trods af konkurs-behandling. Foto: Morten Nielsen
BagerHuset ApS er under konkursbehandling, men tyske turister kan stadig få dansk morgenbrød i Vejers Strand. Erhvervsmand parat til at overtage bageriet.

Vejers Strand/Esbjerg: Selskabet Bager Huset ApS, som har drevet bageriet i turistbyen Vejers Strand, er under konkursbehandling ved Skifteretten i Esbjerg. Men selv om denne konkurs rammer midt i højsæsonen for turisme, så er det stadig muligt at købe rundstykker og andet dansk bagværk i butikken. Blandt andet rundstykker har traditionelt været et hit blandt morgenfriske tyske turister, når de er på ferie i Danmark.

Bager Huset har også drevet Hjerting Bageri på Havbakken i Hjerting og Kernebageren på Jørgen Pedersens Vej i Esbjerg. Disse to bagerier ejes af den 70-årige erhvervsmand Lars Erik Johansen, som i første omgang har bebudet, at han selv overtager driften af de to bagerier. Han har indtil nu bortforpagtet til selskabet Bager Huset ApS.

Annonce
Det er takket være Lars Erik Johansen, at bageriet i Vejers i øjeblikket servicerer turisterne i højsæsonen. Arkivfoto: Soffi C. Larsen

Driver det midlertidigt

Det er også Lars Erik Johansen, som har sørget for, at Bager Huset i Vejers Strand stadig er åbent på trods af konkursbehandlingen.

- Jeg driver bageriet i Vejers midlertidigt, siger Lars Erik Johansen, som blandt andet har overtaget varelagret fra det konkursramte selskab og derfor er i stand til at opretholde driften af alle tre bagerier.

Sommerhusbureau ejer bageri i Vejers

Hvis der kan opnås en aftale med ejeren, så er Lars Erik Johansen parat til også permanent at drive bagerforretningen i Vejers Strand.

Det er sommerhusudlejningsburauet Die "hyggelige" Dänen i Vejers Stand, som ejer bygningen og bortforpagter Bager Huset på hovedgaden Vejers Havvej.

- Vi har endnu ikke mærket konkursen. Vi konstaterer, at bageriet fortsætter, siger sommerhusudlejer Diana Jeppesen.

Med andre ord: Indtil videre har sommerhusbureauet ikke mistet penge på bortforpagtningen, da det konkursramte selskab har betalt forpagtningsafgiften.

Diana Jeppesen vidste derfor ikke præcis, hvorfor bageriet blev drevet videre, da JydskeVestkysten kontaktede hende onsdag, og bureauet har ikke umiddelbart nogen fremtidsplaner for bageriet. Hun havde endnu ikke hørt om Lars Erik Johansens ønske om en kontraktforhandling.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce