Annonce
Team Esbjerg

Baglåret driller: Team Esbjerg er uden den største stjerne

Estavana Polman spares til større opgaver, når Team Esbjerg lørdag spiller i Blue Water Dokken mod TTH Holstebro. Foto: Martin Ravn
Estavana Polman spares i lørdagens hjemmekamp mod TTH Holstebro. Til gengæld er Vilde Mortensen Ingstad tilbage.

Havde det været en DM-finale eller en afgørende kamp i Champions League, havde Team Esbjergs nummer 79 helt sikkert været på holdkortet.

Men det er det ikke, når TTH Holstebro fra den tunge ende af ligaen lørdag eftermiddag kigger forbi Blue Water Dokken - og derfor har Team Esbjerg valgt at spare Estavana Polman.

- Jeg vil altid gerne spille, men jeg er heller ikke altid særlig fornuftigt, sagde hun i forbindelsen med fredagens træning, hvor den øvrige Team Esbjerg-trup lagde sidste hånd på forberedelserne til weekendens ligakamp.

Polman har en anelse bøvl med det ene baglår. Det skal der nu 100 procent styr på, så nu er klar til større opgaver.

- Jeg mærkede det også under VM i Japan, men jeg håber, at jeg måske kan spille 2 x 10 minutter på onsdag i Aarhus, men det vigtigste er selvfølgelig kampen i Norge om en uge.

Team Esbjergs hollandske verdensmester hentyder i den forbindelse til den ekstremt vigtige Champions League mod Vipers Kristiansand. Det er den første af de i alt seks kampe i hovedrunden i den fornemste af de europæiske klubturneringer, og netop kampen mod Vipers kan få stor betydning, om det lykkes for Team Esbjerg at tage skridtet videre til en kvartfinale i turneringen.

- Den kamp vil jeg ikke misse. Det er en kamp, som vi ser rigtig meget frem til.

Annonce

Optakt

Håndbold, ligaen kvinder

Lørdag 15.00: Team Esbjerg - TTH Holstebro

Truppen

Estavana Polman sidder udenfor. Til gengæld er Vilde Mortensen Ingstad og Rut Jónsdottir tilbage.

JV tipper: 28-23

Ingstad på holdkortet

Til gengæld er Vilde Mortensen Ingstad tilbage i Team Esbjerg. Hun har tilbragt de seneste to måneder hjemme i Norge, hvor hun er blevet behandlet for den drilske rygskade, der blandt andet kostede hende deltagelse ved VM-slutrunden i Japan.

Den stærke stregspiller har ikke spillet en kamp siden den 10. november, så hun er naturligvis ikke i topform og derfor ikke i stand til at spille tæt på fuld tid, som hun ellers gør, når hun er på toppen.

Team Esbjerg har haft en kamppause på 12 dage siden den fornemme sejr på hele 31-19 ude over Nykøbing Falster. I den periode har forfølgerne fra Odense og København tabt til henholdsvis Viborg og Aarhus United, hvilket betyder, at Team Esbjerg med en forventet sejr over TTH Holstebro igen vil have et forspring på hele seks point på ligaens førsteplads.

- Det fylder ikke så meget hos os, hvordan det går de øvrige. Resultaterne af de andre kampe er ligegyldige, hvis vi ikke har styr på vores eget niveau. Selv om kampen mod Nykøbing Falster var et skridt i den rigtige retning, mangler der stadig noget i forhold til spillet i oktober og november, vurderer cheftræner Jesper Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce