Annonce
Erhverv

Bilfirma efterlod tab for mindst 265 millioner kroner: Nu skal Bagmandspolitiet kigge på Scanleasing-konkurs

Sagerne efter konkursen i leasingselskabet Scanleasing bliver nu behandlet af Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, bedre kendt som bagmandspolitiet. SØIK beskræftiger sig blandt andet med sager, der har et "betydeligt omfang". Foto: Casper Vagner Christensen
Det videre forløb omkring Scanleasing-konkursen bliver nu behandlet af bagmandspolitiet. Tidligere har kuratorerne i deres oprydning i konkursboet fundet "mistænkelige" forhold.

Kolding: Sagerne i kølvandet på konkursen i leasingfirmaet i Scanleasing ligger nu hos Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) – bedre kendt som Bagmandspolitiet. Leasingfirmaet, der havde adresse i Kolding, gik konkurs i oktober 2020 og har efterladt et milliontab til kreditorerne.

Sagen har tidligere ligget hos Sydøstjyllands Politi, men den er nu sendt videre til vurdering hos bagmandspolitiet, der nu kan efterforske sagen videre.

Bagmandspolitiet bekræfter i et skriftligt svar, at de er involveret: ”Sagen er sendt til vurdering hos SØIK. Sagen vil blive behandlet, og der vil på et tidspunkt blive truffet en afgørelse. Hvornår det sker, kan vi ikke sige noget om,” lyder det fra SØIK.

Annonce

Afdelingen for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet er, som navnet siger, specialiseret i økonomisk kriminalitet, og sagerne har typisk et betydeligt omfang, tråde til organiseret kriminalitet, eller der har været brugt særlige forretningsmetoder.

Flere politianmeldelser

Leasingselskabet, der havde cirka 1000 biler på gaden, gik konkurs i oktober efter et mislykket forsøg på at redde stumperne i en rekonstruktion. Redningsforsøget kom efter en momssag med Skattestyrelsen, der havde rejst krav om 32 millioner kroner, viste en redegørelse fra kuratellet i februar.


Sagen er sendt til vurdering hos SØIK. Sagen vil blive behandlet, og der vil på et tidspunkt blive truffet en afgørelse.

Særlig Økonomisk og International Kriminalitet


Kuratorerne har tidligere kontaktet politiet, efter de fandt mistænkelige forhold i konkursboet, og Vækstfonden, der var långiver til Scanleasing, meddelte i en pressemeddelelse i november, at den havde anmeldt den tidligere ledelse for at have fortiet oplysninger i forbindelse med en lånesag.

Redegørelsen til Skifteretten fra februar viste, at der foreløbig er der rejst krav om 265 millioner kroner mod konkursboet, og kort efter konkursen gik også ejer Peter Larsen konkurs med en gæld på næsten 200 millioner kroner.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Du spiser allerede genmodificeret mad - om du vil det eller ej

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Varde

Torbjørn overvejer at stemme blankt: Han var håndplukket spidskandidat – nu er hans stemme til salg

Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Nordtyskland For abonnenter

Knap er et byggeri overstået, starter det næste: Kompliceret sanering på vej på havnespidsen i Flensborg

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Annonce