Annonce
SønderjyskE

Bah undervurderede Daudas fart, selvom han var blevet advaret

Stefan Gartenmann scorede SønderjyskE's andet mål og blev tiljublet af sin unge back-kollega Alexander Bah. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Alexander Bah havde nær lukket EfB ind i kampen igen, da han begik straffespark på Mohamed Dauda. Han glæder sig over, at SønderjyskE kan gå på landskampspause efter to sejre i træk.

SønderjyskE: Sejren var helt fortjent, mente Alexander Bah efter SønderjyskE's 2-1-sejr i Esbjerg.

- Jeg synes, at vi er bedre på næsten alle parametre. Vi har nogle kæmpe muligheder i første halvleg og spiller sindssygt godt, sagde Alexander Bah, som dog forærede EfB en stor mulighed, da han begik straffe på Mohamed Dauda.

- Jeg har lyst til at sige, at vi er gode i forsvaret, men det ødelægger jeg lidt i anden halvleg. Vi spiller en fin kamp i forsvaret indtil de sidste ti minutter.

Der var stadig 13 minutter tilbage af den ordinære spilletid, da dommeren pegede på pletten og dømte straffespark til EfB, efter at Bah havde nedlagt Dauda i feltet.

- Jeg tænkte selvfølgelig, at det er noget rigtig lort det her, for kommer de på 2-1 der, så presser de helt vildt på, og så skal vi afværge det til sidst. Heldigvis brændte han. Det var dejligt at se, siger Bah, der lavede en fejl, selvom Glen Riddersholm lige havde advaret ham mod Dauda.

- Det er bare en fejl. Glen råber tre min inden, at jeg skal lade være med at buse på ham. Men så undervurderer jeg hans fart.

Annonce

Videoklip

Alexander Bah føler, at han på det seneste er blevet en bedre forsvarsspiller.

- I de sidste par kampe føler jeg, at jeg er steppet op defensivt. Jeg har altid vidst, at det offensive kan jeg sagtens, men jeg har haft rigtig mange snakke med Niels Lodberg. Vi har set nogle ikke så sjove videoklip, hvor jeg blev sat. Det har jeg lært af. Der kommer en fejl en gang imellem, men det gør der også for dem, der har spillet forsvar hele livet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Klimaloven får uoverskuelige følger

Selvfølgelig skal Danmark som et rigt foregangsland på mange områder tage ansvar i kampen mod klimaforandringerne og vise resten af verden, hvordan man på en balanceret måde både kan reducere CO2-udledningerne og bevare sin velstand. Men det kan vi sagtens gøre uden, at det er Enhedslistens og Alternativets oprindelige mål om de 70 procents reduktion, vi skal nå inden 2030. Partierne bag den meget brede aftale om en klimalov, der blev indgået fredag aften, burde have lyttet til de økonomiske vismænd, som mener, at en reduktion på 65 procent formentlig vil være den billigste vej til at nå det store mål, der er et CO2-neutralt samfund i 2050. Og det vel at mærke uden, at det globale klima vil tage notits af det. Forskellen mellem 65 og 70 procents reduktion ser ikke stor ud på papiret, men det er den i virkelighedens verden, når det kommer til omkostningerne for samfundet. Oven i købet er aftalen om klimaloven meget uklar på, hvad der konkret skal ske. Der er fine intentioner om, at dansk erhvervsliv skal udvikles og ikke afvikles, og at vi skal bevare et stærkt velfærdssamfund. Men hvordan? Det ved ingen reelt. Klimaloven får uoverskuelige følger for det danske samfund. Både borgere og virksomheder skal gennem en omstilling af levevis, forbrug, transport og produktion, som ikke har set sin lige i efterkrigstiden. Derfor er det positivt, at der er et så bredt flertal bag klimaloven, som kun Liberal Alliance og Nye Borgerlige ikke er med i. Det sikrer politisk stabilitet og et håb om, at den sunde fornuft undervejs kan vinde over drømmerierne. Realitetssansen er heldigvis skrevet ind nederst i aftalen. Her står der, at man for at nå 70 procentsmålet i de sidste år frem til 2030 kan tage "andre virkemidler" i brug såsom salg og annullering af CO2-kvoter. Det sker i erkendelse af, at partierne bag aftalen "ikke ønsker at være tvunget til at tage beslutninger, som kan have uhensigtsmæssige konsekvenser for det danske samfund". Sådan en gummiparagraf kan der i høj grad blive brug for.

Annonce