Annonce
SønderjyskE

Bah undervurderede Daudas fart, selvom han var blevet advaret

Stefan Gartenmann scorede SønderjyskE's andet mål og blev tiljublet af sin unge back-kollega Alexander Bah. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Alexander Bah havde nær lukket EfB ind i kampen igen, da han begik straffespark på Mohamed Dauda. Han glæder sig over, at SønderjyskE kan gå på landskampspause efter to sejre i træk.

SønderjyskE: Sejren var helt fortjent, mente Alexander Bah efter SønderjyskE's 2-1-sejr i Esbjerg.

- Jeg synes, at vi er bedre på næsten alle parametre. Vi har nogle kæmpe muligheder i første halvleg og spiller sindssygt godt, sagde Alexander Bah, som dog forærede EfB en stor mulighed, da han begik straffe på Mohamed Dauda.

- Jeg har lyst til at sige, at vi er gode i forsvaret, men det ødelægger jeg lidt i anden halvleg. Vi spiller en fin kamp i forsvaret indtil de sidste ti minutter.

Der var stadig 13 minutter tilbage af den ordinære spilletid, da dommeren pegede på pletten og dømte straffespark til EfB, efter at Bah havde nedlagt Dauda i feltet.

- Jeg tænkte selvfølgelig, at det er noget rigtig lort det her, for kommer de på 2-1 der, så presser de helt vildt på, og så skal vi afværge det til sidst. Heldigvis brændte han. Det var dejligt at se, siger Bah, der lavede en fejl, selvom Glen Riddersholm lige havde advaret ham mod Dauda.

- Det er bare en fejl. Glen råber tre min inden, at jeg skal lade være med at buse på ham. Men så undervurderer jeg hans fart.

Annonce

Videoklip

Alexander Bah føler, at han på det seneste er blevet en bedre forsvarsspiller.

- I de sidste par kampe føler jeg, at jeg er steppet op defensivt. Jeg har altid vidst, at det offensive kan jeg sagtens, men jeg har haft rigtig mange snakke med Niels Lodberg. Vi har set nogle ikke så sjove videoklip, hvor jeg blev sat. Det har jeg lært af. Der kommer en fejl en gang imellem, men det gør der også for dem, der har spillet forsvar hele livet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce