Annonce
forside

Bak op om Street Sport Park Padborg

Læserbrev: På byrådsmødet i Aabenraa den 31. oktober godkendte vi bl.a. forslag til lokalplan 107 for Padborg Transportcenter.

Området er i dag omfattet af ni lokalplaner, og det er meningen med lokalplan 107, at alle lokalplaner samles i en lokalplan.

Byrådet godkendte enstemmigt lokalplanforslaget, som nu sendes i offentlig høring i 8 uger.

Samtidig med denne beslutning vedtog byrådet også enstemmigt en tilføjelse til lokalplanen gående ud på, at borgere og erhvervslivet opfordres til at ytre sig om, hvorvidt det vil være en god idé at give mulighed for, at skateraktiviteterne i foreningen Street Sport Park Padborg på Lejrvejen 8a i Padborg fortsætter.

Vi i Dansk Folkeparti håber, at virkelig mange borgere, og at erhvervslivet vil bakke op om denne strålende aktivitet, hvor flere hundrede personer har aktiv fritid med bevægelse og motion på skaterbords, samtidig med socialt samvær, i denne del af vores kommune.

Vi anser dette som et godt element i den just vedtagne politik om sund vækst i Aabenraa Kommune.

Så derfor kan vi i Dansk Folkeparti kun opfordre til, at borgere og erhvervslivet ytrer sig massivt positivt og bakker op om, at det er en god idé, at skateraktiviteterne på Lejrvejen 8a i Padborg fortsætter med hjemmel i den kommende lokalplan.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce