Annonce
Sport

Bakken åbner jagten på CL med sejr på Cypern

Kim Haugaard/Ritzau Scanpix
Med en sejr på 95-86 over det cypriotiske mesterhold styrer Bakken Bears mod avancement i CL-kvalifikationen.

De danske basketballmestre fra Bakken Bears fik tirsdag en fin start i jagten på at nå gruppespillet i Champions League.

På udebane vandt Aarhus-holdet med 95-86 over Keravnos, der vandt guld i den cypriotiske liga i sidste sæson.

De danske gæster lagde hårdt ud og vandt første periode med 28-12 og udbyggede føringen med yderligere fire point, så stillingen ved pausen var 52-32.

Cyprioterne halede i tredje periode en anelse ind, så føringen en overgang var nede på otte point. I sidste periode trak Bakken-spillerne igen fra, så forspringet blev udbygget til 85-67.

Keravnos satte en slutspurt ind, så Bakken-forspringet på et tidspunkt skrumpede ind til fem point.

Selv om de to hold står over for hinanden igen om tre dage i Vejlby-Risskov Hallen, så står cheftræner Steffen Wichs mandskab med særdeles gode chancer for at spille sig videre.

For at nå gruppespillet venter der dog yderligere én kvalifikationsrunde, hvor vinderen af duellen skal op mod Lietkabelis, som i sidste sæson blev nummer fire i Litauens bedste række.

For tre år siden kæmpede Bakken sig ind i gruppespillet, hvor holdet havde det svært. Dengang blev det blot til en enkelt sejr og hele 13 nederlag i 14 gruppekampe.

Bedre gik det i den efterfølgende sæson, hvor Aarhus-holdet nåede semifinalen i den mindre turnering, Fiba Europe Cup.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce