Annonce
Sport

Bakken Bears fortsætter de gode europæiske takter

Med en hjemmesejr over tyske Medi Bayreuth fik Bakken Bears en perfekt start på andet gruppespil i Europe Cup.

De danske basketballmestre fra Bakken Bears fik en perfekt indledning på anden fase af gruppespillet i årets Fiba Europe Cup.

Hjemme i Aarhus blev tyske Medi Bayreuth slået med 110-92 efter en kamp, hvor Bakken Bears viste flot angrebsspil gennem det meste af kampen.

Især Ryan Evans imponerede med sine 26 point, 13 rebounds og 5 assists i kampen, hvor Bakken Bears især var dominerende i reboundstatistikken, som blev vundet 42-21.

Gæsterne kom foran 2-0, men derefter var tyskerne aldrig foran i kampen igen.

Hjemmesejren blev grundlagt i kampens første halvdel, hvor danskerne vandt første og anden periode med henholdsvis 25-16 og 31-21.

Det gav en komfortabel pauseføring på 56-37, som de tyske gæster aldrig fik gjort et seriøst indhug i.

Selv om Medi Bayreuth vandt tredje periode med 27-23, holdt hjemmeholdet dem fra livet i sidste periode og udbyggede endda føringen en smule, så det endte med en sejr på 18 point.

Bakken Bears vandt sin pulje i den første gruppefase af turneringen efter fem sejre og et enkelt nederlag i de seks kampe.

I gruppespillets anden fase er aarhusianerne foruden Medi Bayreuth i gruppe med portugisiske Benfica og belgiske Spirou.

De to bedste hold i hver af de fire grupper avancerer til kvartfinalerne, der spilles til marts.

Netop kvartfinalerne blev endestationen for Bakken i sidste sæsons udgave af turneringen.

Bakkens næste kamp i gruppespillet er 18. december, hvor man gæster Spirou. Derefter følger yderligere to udekampe, inden man slutter med to kampe i egen hule.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Esbjerg

Queen Machine gæster Esbjerg

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];