Annonce
Sport

Bakken Bears lider nyt nederlag i Europe Cup

Basketballholdet Bakken Bears tabte stort i Tyskland, hvor Bayreuth slog danskerne med 23 point.

Efter en god start med to sejre i mellemrunden i Fiba Europe Cup er Bakken Bears løbet ind i to nederlag.

Det danske basketballhold tabte mandag aften 82-105 til Bayreuth på udebane efter en tysk pauseføring på 13 point.

Aarhusianerne var bagud med otte point efter første quarter, og føringen blev kampen igennem udbygget af hjemmeholdet.

Det efterlader Bakken Bears på andenpladsen i gruppe 1 med seks point for fire kampe, men både Benfica og Spirou Charleroi på de efterfølgende pladser har spillet en kamp færre.

De to bedste hold fra gruppen efter seks kampe går videre til kvartfinalerne.

Bakken Bears skal i ilden igen i Europe Cup 29. januar, hvor belgiske Spirou Charleroi er modstanderen.

I sidste sæson nåede de danske basketmestre helt til kvartfinalen i turneringen. Her viste de senere finalister fra s.Oliver Würzburg sig at være for stor en mundfuld.

Bakken Bears er nået til mellemrunden i den igangværende sæson efter at være endt på førstepladsen i sin pulje i det indledende gruppespil.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce