Annonce
Esbjerg

Råd: Skole bliver overset i ny udviklingsplan

Bakkevejens Skole trænher ifølge Bramming Lokalråd til en kærlig hånd. Arkivfoto
Formand for Bramming Lokalråd, Torben Kjær Andersen mener, at Bakkevejens Skole igen bliver overset i den strategiske udviklingsplan for Bramming.
Annonce

BRAMMING:  Det undrer formand for Bramming Lokalråd, Torben Kjær Andersen, at man i forbindelse med den strategiske udviklingsplan for Bramming endnu engang har sat vedligeholdelsen af Bakkevejens Skole i bero.

-  Udgifterne til folkeskolerne er stadigt stigende, så jeg undrer mig over, hvad pengene bliver brugt til, når man kigger på skolernes tilstand. I stedet for at blive ved med at poste penge i lappeløsninger, er det på tide at kigge på den samlede fremtid for skolerne. Det er også grunden til, at lokalrådet længe har efterlyst en analyse af skoleområdet, siger Torben Kjær Andersen, der understreger, at indeklimaet i folkeskolerne må være førsteprioritet og henviser til en undersøgelse foretaget af det økonomiske konsulenthus, Incentive.


Udgifterne til folkeskolerne er stadigt stigende, så jeg undrer mig over, hvad pengene bliver brugt til, når man kigger på skolernes tilstand.

Torben Kjær Andersen


Heraf fremgår det, at det ifølge en samfundsøkonomisk beregningsmodel, som Realdania står bag, at det i Esbjerg Kommune vil koste 83,5 millioner kroner at rette på indeklimaproblemerne på kommunens skoler, men at den samfundsøkonomisk gevinst vil beløbe sig til over 260 millioner kroner.

Annonce

Indeklimaet er alfa omega

- Indeklimaet må vel være hele udgangspunktet for både trivsel og læring. På Bakkevejens Skole har indeklimaet været oppe at vende flere gange, uden at der er sket mere i den sag, fastslår Torben Kjær Andersen, der ikke mener, at det er tilstrækkeligt bare at poste flere penge ind i folkeskolerne.

- Selvom der er afsat penge til skolerne i budgetforliget, er det jo ikke sikkert, at de når til Bramming. Så selvom jeg er glad for, at der er kommet et udkast til en helhedsplan, er vi som lokalråd ikke enige i, at den ikke omhandler skolerne, siger Torben Kjær Andersen, der understreger, at skolerne er det første, man kigger på, når man som familie skal vælge, hvor man bosætter sig.

- Det handler om, at den ansvarlige myndighed igangsætter en analyse, så vi får en grundlæggende viden om, hvordan situationen er, og hvad det er, vi vil. Og i lokalrådet håber vi, at skolerne bliver en del af de fortsatte undersøgelser, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce