Annonce
Aabenraa

Ballade i p-hus: Kanonslag, buler og høj musik

Flere beboere har oplevet, at der er begået hærværk på deres biler, som har været parkeret i eller ved p-huset på Skrænten. Modelfoto: Claus Thorsted
Næsten hver dag samles byens unge i p-huset ved Skrænten. Det medfører støj fra musik og biler samt kanonslag i december. Det er et problem, både SSP og politiet er opmærksomme på.

Aabenraa: Flere beboere i Aabenraas midtby er utilfredse med, at en gruppe unge mennesker opholder sig i p-huset ved Skrænten. Klagerne handler om støj fra musik og bilerne, men flere borgere fortæller, at de også har oplevet hærværk mod deres biler.

Kommunen har lavet en aftale med gruppen om, at de gerne må mødes og opholde sig i p-husets kælder torsdag aften. Men især om vinteren fortæller flere borgere, de oplever larmen næsten dagligt.

Vildt skulle det have gået for sig lørdag aften den 8. december, hvor flere melder om høj støj, og hvor Henriette Beck fik en bule i sin bil.

John Hansen, der arbejder for kommunens SSP-tiltag, var til stede i nærheden af p-huset denne lørdag aften, og han konstaterer det samme.

- Jeg var på arbejde lørdag aften, hvor jeg blandt andet hørte biler og dækstøj i p-huset på alle tre dæk. Jeg hørte også kanonslag, der blev fyret af, og jeg var også inde, men fik ingen kontakt med de unge. (…) ja, jeg konstaterer, at lørdag aften var voldsom, siger John Hansen.

Han fortæller videre, at det primært er unge, der hygger sig, og som bare er glade for deres biler, der befinder sig i p-huset om aftenen. Han kan godt indgå i en dialog med dem, men problematikken opstår, når der er for mange samlet:

- Hvis jeg går i dialog med 2-3-4 unge mennesker, kan vi få en god dialog. Men hvis jeg kommer ned, og der holder 50 biler, og 100 unge mennesker er sammen, så er det en umulig opgave.

Som SSP-ansat har John Hansen ikke hjemmel til at handle på kriminel aktivitet, da dette er forbeholdt politiet.

Annonce

Hvis jeg går i dialog med 2-3-4 unge mennesker, kan vi få en god dialog.

John Hansen, SSP-medarbejder

Ingen anmeldelser

Politiet i Aabenraa fortæller, at det ikke har modtaget nogen anmeldelser lørdag aften, og at der desuden ikke er nogen bemærkninger i døgnrapporten.

Det har sidenhen modtaget en anmeldelse om hærværk, nærmere bestemt en bule i en bil.

Politiet fortæller, at det ikke normalt modtager anmeldelser om hærværk på Skrænten. Men at det ofte modtager klager og anmeldelser om støjgener. Det reagerer det på ved at målrette patruljer til området og uddelegere bøder samt indgå i dialog med de unge igennem SSP-samarbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce