Annonce
Billund

Ballet, maleri og musik skal også være en del af Talent Billund

Talent Billund skal også have de kunstneriske fag med. Foto er fra Talentfabrikken, et talentudviklingsprogram for ambitiøse teaterspirer mellem 15 og 30 år fra de syv kommuner i Trekantområdet. PR-foto: Talentfabrikken
Talentudviklingsprojektet Talent Billund skal også omfatte de kunstneriske fag.

Billund Kommune: Går det efter planen i styregruppen for Talent Billund, kan også talenter inden for de kunstneriske fag se frem til at blive en del af et større fællesskab.

Talentudviklingsprojektet har i løbet af det første årstid koncentreret sig om idræt, men nu er det tid til at tænke de kunstneriske fag med.

- Der er rigtig godt gang i idrætten, men der er jo mange andre talenter i kommunen end lige sportstalenter. De er måske bare ikke så synlige. Når vi tager de kunstneriske fag med, bliver det et område, hvor vi virkelig kan adskille os fra andre talentudviklingsprojekter, siger Jesper Dahlmann, der er formand for styregruppen, der følger Talent Billund tæt.

Annonce

Talent Billund

Talent Billund er et treårigt talentudviklingsprojekt, som er etableret af IKA, Idrætsakademiet, i samarbejde med Billund Kommune, og gik i gang den 1. august 2018.

Talent Billund har en styregruppe med Jesper Dahlmann, formand for Campus Grindsted, som formand.

Talent Billund har som mål at give kommunens unge et fællesskab omkring det at udvikle deres talent. Det første halvandet år har projektet drejet sig om idræt, især håndbold. Fra sommeren 2020 er det planen at tage fat på den kulturelle talentudvikling inden for for eksempel ballet, klaver eller maleri.

Talent Billund finansieres 30 procent af Billund Kommune, 30 procent af Ole Kirks Fond og 40 procent af egenbetaling.

Fællesskab

Styregruppen består ud over Jesper Dahlmann af hans hustru Vibeke Dahlmann, Hans Bennetzen, formand for Magion, Rasmus Kaufmann, kommunens kultur- og fritidschef. Per Weile Bak, leder af kulturskolen, er gruppens nye medlem. Han glæder sig til arbejdet.

- Det drejer sig om at finde et fællesskab i det at brænde for noget. Jeg tror, at idrættens erfaringer med for eksempel mentaltræning og motivation kan bruges af os med de kunstneriske fag. Der er vi lidt bagefter. Måske kan vi på tværs af fagene skabe en model for kreativitet og lære at tænke "smart": Uanset om man øver skalaer eller træner vægtløftning har man brug for at gøre det på en smart måde, siger Per Weile Bak.

Måske fra 2020

Flemming Pedersen, leder af IKA, der i det daglige står for Talent Billund-projektet, tror også, at idræt og kultur kan befrugte hinanden.

- Vi har allerede masser af erfaring i at arbejde med de unge om, hvordan de kombinerer skole og idræt. For os handler det om unge, der gerne vil gøre sig umage - og så er det lidt lige meget, om det er med idræt eller kultur, siger han.

Jesper Dahlmann forventer, at Talent Billund efter sommerferien 2020 kan tilbyde børn og unge, der gerne vil gøre en ekstra indsats for at blive gode til at tegne, spille eller danse, et nyt talentmiljø at være en del af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce