Annonce
Sønderborg

Baltic-chef før åbning tirsdag: Det er en gave

Baltic-chef Silje Brenna siger, at det er en gave at få lov at åbne. Foto: Jens Eilertsen
Ugeavisen møder ledergruppen på Hotel Baltic i Høruphav og nyansatte Sune Axelsen fra Det sønderjyske Køkken.
Annonce

Høruphav: Et par minutter. Længere går der ikke, fra ugeavisen er trådt ind gennem døren, til det står lysende klart: Lederteamet på Hotel Baltic glæder sig meget til tirsdag 9. juni, hvor dørene åbnes efter næsten tre måneder. Hotellets forpagter Silje Brenna siger, at det er en gave igen at tage imod gæster, og køkkenchef Cris Franklin supplerer: Det kribler i hele kroppen for at komme i gang. Også restaurantchef Heidi Semberg glæder sig. Hun er netop blevet sommelier på niveau et og går i efteråret i gang med den højeste sommelier to (det er en vinuddannelse).

Det er dog et "tilskåret" hotel, som slår dørene op. På grund af blandt andet afstandskrav er der bistro i hele restaurantlokalet, og det betyder, at gourmetrestauranten i første omgang forbliver lukket. I bistroen serveres der smørrebrød, pariserbøf, stjerneskud, stegt torsk, grillet rødspætte og andre klassikere, men det betyder dog ikke, at gæsterne helt må undvære gourmet. Fra 17.30 kan der vælges tre eller fem retter - blandt dem nævner vi lige rimmet kammusling, krogmodnet højreb og tatar syrnet med peberrodsfløde. Det er også muligt at ringe og bestille gourmetmad.

Chris Franklin understreger, at der holdes fast ved den meget høje kvalitet, Baltic er kendt for, og der vil fortsat bruges masser af lokale råvarer. Køkkenchefen går selv ture, hvor han plukker urter og andet, men der købes også ind hos Rønhave Slagteren, Hesthavegård, Als Pølser, Skærtoft Mølle og Als Destilleri. Der arbejdes på at finde en lokal ægleverandør.

- Vi gør alt for at leve op til vores nøgleord - mindeværdigt. Både når det gælder restaurant og overnatning. Når gæsterne kommer her, skal de med det samme føle sig hjemme, siger Silje Brenna.

- Det kan kun lykkes for os at give gæsterne en mindeværdig oplevelse, hvis personalet har det godt. Derfor gør vi meget ud af vores medarbejdere, og har man en dårlig dag, så skal man bare række hånden op og sige det. Så bliver der taget hensyn.

Chris Franklin siger, at medarbejderne bruger så meget tid sammen, at de ser hinanden som familie.

Ny på hotellet

Hotellet skulle lige til at ansætte nye medarbejdere, da Danmark lukkede ned. Men det skete ikke, og derfor har det ikke været nødvendigt at fyre i forbindelse med krisen. Faktisk er staben udvidet. Sune Axelsen, der er kendt fra Det sønderjyske Køkken, er ansat som hotelmanager - han skal hjælpe til som kok, tjener med med, hvad der nu falder for.

- Vi har ansat Sune, fordi han er dygtig og fordi det giver en god pondus, når man har været selvstændig, siger Silje Brenna.

Sune Axelsen er sammen med kæresten, Pernille Hansen, flyttet til et hus ved siden af hotellet. Hun har fået job som receptionist på Baltic.

Det kan kun lykkes for os at give gæsterne en mindeværdig oplevelse, hvis personalet har det godt. Derfor gør vi meget ud af vores medarbejdere, og har man en dårlig dag, så skal man bare række hånden op og sige det. Så bliver der taget hensyn.

Silje Brenna

Grill

Fra først kommende søndag og hver søndag hen over sommeren tændes der op for grillen klokken 17.30 til 20. Der spises pølser, kød og salater ad libitum for 195 kroner. Hvis vejret er dårligt, rykker spisningen inden dørs. Deltagerne skal melde sig til.
Fra venstre er det Baltic-chef Silje Brenna, restaurantchef og sommelier Heidi Semberg, hotelmanager Sune Axelsen og køkkenchef Chris Franklin. Foto: Jens Eilertsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce