Annonce
Kolding

Baltic Pipe-byggeplads blokeret af aktivister - 15 anholdt

Baltic Pipe-aktion udløste en større aktion tirsdag morgen.Foto: Søren Gylling
Aktivister har tidligt tirsdag morgen blokeret byggepladsen til Baltic Pipe. Ifølge avisens oplysninger er et stort politiopbud på stedet, mens demonstranter har planlagt at lænke sig til byggepladsen.

Gl. Ålbo: Et antal demonstranter har tirsdag morgen blokeret for anlægsarbejdet for Baltic Pipe på den jyske side. Ved byggepladsen ved Gl. Ålbo ved Fænøsund gik demonstranterne i følge avisens oplysninger i aktion kl. 7.

Kort før klokken 8 var seks-syv politibiler på stedet, hvor demonstranterne er brudt ind over trådhegnet og har lænket sig til maskiner. Det fortæller et øjenvidne på stedet.

Ifølge Sydøstjyllands Politi er der 15 anholdte.

Annonce

- Tidligt i morges trængte en gruppe personer ind på et indhegnet arbejdsområde, tilhørende Baltic Pipeline. Området ligger i Sønder Stenderup, Kolding. Personerne gik bl.a. i gang med at opsætte nogle bannere, og i forbindelse med genoprettelse af ro og orden på stedet er ind til videre 15 personer anholdt. Indsatsen er under afslutning og hændelsen vil herefter blive efterforsket, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Energinet er bygherre på Baltic Pipe og konstaterede til morgen, at der var brudt aktivister ind på byggepladsen.

- Vi har ansvaret for både vores ansatte og demonstranternes sikkerhed, og derfor har vi bedt politiet tage sig af sagen, oplyser Energinet til avisen.

Drop Baltic Pipe

Ifølge en pressemeddelelse fra aktivisterne mener de, at projektet bør droppes helt, og føler sig derfor nødsaget til at blokere arbejdet. Samtidig ønsker de at skabe opmærksomhed om konsekvenserne ved gasrørledningen.

"Gasrørledningen Baltic Pipe er direkte modstridende med regeringens løfter om grøn omstilling. En førende grøn nation investerer ikke i fossilgas" udtaler Agnes Jensen, deltager i aktionen, i pressemeddelelsen.


Gasrørledningen Baltic Pipe er direkte modstridende med regeringens løfter om grøn omstilling. En førende grøn nation investerer ikke i fossilgas.

Agnes Jensen, deltager i aktionen


Baltic Pipe er en af Danmarks største nye investeringer for fossil energi. Gasrørledningen skal transportere fossilgas fra Nordsøen til Polen fra år 2022 og minimum 30 år frem. Det spænder ben for Polens omstilling til grøn energi og Danmarks egen udfasning af fossile brændstoffer.

"Baltic Pipe minimerer Polens incitament til at udbygge vedvarende energikilder ved at give dem adgang til norsk fossilgas", skriver aktivisterne i pressemeddelelsen.

Aktivisterne håber på, at en øget opmærksomhed på projektet vil presse regeringen til at tage det ansvar, de længe har negligeret. Regeringen investerer nemlig store summer i fossilgas sammenlignet med, hvad der bliver brugt på grøn omstilling.

"Regeringen regner med at afsætte rundt regnet 1,6. mia. kroner om året mellem 2020-2030 til grønne tiltag. Til sammenligning vil den danske del af Baltic Pipe projektet alene koste mellem 6-7 mia. kroner", oplyser aktivisterne i pressemeddelelsen.

Aktionen kommer i hælene på et borgerforslag om at annullere beslutningen om konstruktionen af Baltic Pipe og flere måneder med demonstrationer landet rundt.

Avisen følger sagen.

Linjeføringen af Baltic Pipe sker mellem Gl. Ålebo og Skrillingestrand over Fænøsund. Kort: Energinet
Annonce
Kolding For abonnenter

Ejere af landejendom mistede alt i brand: Nu bor de i container ved siden af deres nedbrændte hus

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Corona løsner grebet om særligt plagede kommuner - men kun to syd- og sønderjyske kommuner når under kritisk grænse

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

Kolding

Turisterne strømmer til Koldinghus: Sommeren har været bedre end før corona

Esbjerg For abonnenter

Charli havnede på skadestuen som 17-årig: - Jeg blev slået ned, fordi jeg er transperson

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Tankstation fik sur smiley for snavset køleboks med formodet skimmel

Sønderborg

Efter redningsaktion: Det er der sket med kattekillingen fra Flemmings bil

Kultur

Ghita Nørby efter omtalt interview: Jeg bliver ked af det

Sønderborg

Mariann arbejder med mursten som sin oldefar: - Uden teglværkerne var jeg nok blevet tysker

Aabenraa For abonnenter

Efter nedrivning af forfaldent hotel: Området er blevet meget mere værd

Nordtyskland

Total forvirring: Coronareglerne nord og syd for grænsen passer overhovedet ikke sammen

Annonce