Annonce
Trekantområdet

Baltic Pipe: Energinet sat på ekstraarbejde efter usædvanligt fund på Skrillinge Strand

Området ved Skrillinge Strand, hvor Energinet arbejder i forbindelse med Baltic Pipe, er overvåget og hegnet ind. Foto: Rasmus Henriksen
Under jorden på Skrillinge Strand gemte der sig gammelt affald, som Energinet nu har sorteret og bortskaffet efter rådgivning fra Middelfart Kommune.
Annonce

Skrillinge: Gravemaskinerne fra Energinet fik mere end bare jord på skovlen under udgravningen af en kanal på Skrillinge Strand 22, hvor gasrørledningen Baltic Pipe skal gå igennem. Under jorden gemte der sig nemlig bunker af gammelt affald.

Avisen har fået aktindsigt i dokumenter, der viser, at ved et miljøtilsyn foretaget af Middelfart Kommune, blev der konstateret beton, letbeton, glas, porcelæn, mursten, fiskenet og jernkæder i jorden.

Fundet bekræfter Andreas Gjendal, der er ansat hos Energinet som projektleder for Baltic Pipe på Lillebælt-strækningen.

- Vi har fundet det, du oplister, og som vi var varslet om både af lodsejer, og som fremgik af en forureningsattest på grunden, som vi var opmærksom på inden, vi begyndte. Nu har vi fundet de her levn fra fortiden med primært gamle fiskegarn, som er blevet deponeret, som man åbenbart gjorde i den tid. Dem har vi fjernet efter procedurerne i dialog med Middelfart Kommune, som det nu skal gøres, forklarer han.

Det har ifølge Andreas Gjendal ikke forsinket anlægsarbejdet, da det har taget nogle dage, at få rådgivning fra Middelfart Kommune og få sorteret affaldet korrekt og derefter bortskaffet det.

Annonce

Ingen kan stilles til ansvar

Lodsejeren, der varslede Energinet, er Allan Buch, der er formand for Bælternes Fiskerforening, der har adresse på grunden. Han er i øvrigt også er valgt til Middelfart Byråd for Socialdemokratiet.

- Det er sket længe før, jeg købte ejendommen. Det var vist almindeligt dengang som kystsikring. Jeg købte jorden i 1986 og overtog fiskeriet i 1985, fortæller han.

Da Energinet havde sorteret affaldet, fyldte det to containere.

Affaldet er nu bortskaffet efter rådgivning fra Middelfart Kommune. Foto: Middelfart Kommune

Det er ikke muligt at stille nogen til ansvar for forureningen, fortæller Anne Grethe Pedersen, der er teamleder i Middelfart Kommunes Natur- og Miljøafdeling.

- Man kan ikke stille nogen til ansvar i den her sag. Der er to dele i det. Der er dels det med jordforureningen, og så er der det med miljøbeskyttelse. Når det kommer til jordforurening, er der nogle skæringsdatoer, og det skal være en nyere aktivitet i nyere tid før, at der er nogen, der kan stilles til ansvar. Så det kan vi ikke, forklarer hun og fortsætter:

- I forhold til affald skal vi også kunne påvise, at det er af nyere dato, og at der er sket en bevidst handling med, at man har gravet det her affald ned, hvilket vi heller ikke kan påvise. Dermed er det Energinet, der står for at skulle håndtere affaldet, og der er vores rolle som myndighed at anvise, hvordan affaldet skal håndteres.


Man kan ikke stille nogen til ansvar i den her sag

Anne Grethe Pedersen, teamleder i Middelfart Kommunes Natur- og Miljøafdeling.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce