Annonce
Aabenraa

Bamse forsvandt fra gravsted: Kirkegården kender synderen

Alt tyder på, at det er et egern, der har snuppet en bamse fra et gravsted på Bov Kirkegård. Arkivfoto

Det er med al sandsynlighed et egern, der har snuppet en bamse fra et gravsted på Bov Kirkegård.

Bov: Personalet i Bov Sogn fik sig noget af en overraskelse, da de forleden så en annonce i en lokalavis, hvor en familie efterlyste en bamse, der var forsvundet fra deres familiegravsted på kirkegården i Bov.

- Familien troede, det var drengestreger, og de var noget forargede, siger Camilla Riis, der er kirke- og kulturmedarbejder i Bov Sogn.

Camilla Riis kontaktede personalet på kirkegården og fortalte dem om sagen, og det førte frem til en overraskende opklaring af mysteriet.

- Personalet fortalte, at de tidligere har set egern tage bamser fra gravsteder og med op i et træ, og derfor er der stor sandsynlighed for, at det er det, der er sket i den aktuelle sag, siger Camilla Riis.

- Den forklaring var familien glad for at høre, og det har givet dem ro, fortsætter hun.

Personalet i Bov Sogn har valgt at gøre opmærksom på sagen, fordi der kan ske mærkelige og nogle gange uforklarlige ting på en kirkegård.

- Oplever folk, at der sker noget uventet på kirkegården, så er man mere end velkommen til at henvende sig til personalet, siger Camilla Riis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce