Annonce
Esbjerg

Banderne lever stadig i det skjulte: Politiet har anholdt fire fra bandemiljøet mistænkt for narkohandel

Formodede narkohandlere med tilknytning til banderne i Esbjerg er anholdt. Fotoet her er fra en tidligere episode på Ulvevej mellem bandemedlemmerne Arkivfoto: Lars Stokbro
Tre mænd og en kvinde med relation til bandemiljø anholdt, mistænkt for narkohandel. De fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg onsdag formiddag.

Esbjerg: Det hårde bandemiljø med hash- og narkohandel lever videre i det skjulte i Esbjerg omkring Stengårdsvej og Hedelundgårdparken ved Kvaglund.

En timelang politiaktion tirsdag mod en stribe adresser i Esbjerg viser, at politiets indsats godt nok fik stoppet bandekrigen, men narkohandlen lever videre i det skjulte. Således anholdt politiet tirsdag formiddag fire personer med relation til bandemiljøet i Esbjerg mistænkt for narkohandel. De fire vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag formiddag i Esbjerg.

Syd- og Sønderjyllands Politi kunne efter en længere efterforskning anholde de fire personer med relation til bandemiljøet i Esbjerg. Der er formentlig også ved aktionen tirsdag foretaget ransagninger og beslaglæggelser af narko og remedier til salg af stofferne, ligesom der typisk ved den slags aktioner kan blive beslaglagt større kontante formuer, som kan formodes at stamme fra narkosalget. Ved ransagning af mobiltelefoner og computere, samt aflytning af telefoner kan politiet også skaffe beviser for mistanke om narkosalg.

Annonce

Anholdelserne drejer sig om en 28-årig mand, som er medlem af bandegrupperingen på Stengårdsvej i Esbjerg. Derudover to mænd på henholdsvis 31 og 45 år samt en kvinde på 38 år, som alle har en relation til bandemiljøet. De er alle fire sigtet for narkohandel.

Fra artiklen

28-årigt bandemedlem anholdt

Anholdelserne drejer sig om en 28-årig mand, som er medlem af bandegrupperingen på Stengårdsvej i Esbjerg. Derudover to mænd på henholdsvis 31 og 45 år samt en kvinde på 38 år, som alle har en relation til bandemiljøet. De er alle fire sigtet for narkohandel.

Grundlovsforhør foregår onsdag formiddag i retten i Esbjerg. Det forventes, at anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning.

For et halvt år tid siden slog store politistyrker til mod bande- og narkomiljøet i Esbjerg, hvilket betød, at der har været roligt på overfladen i bandekonflikten mellem bander på Stengårdsvej og Kvaglund siden da. Dengang blev op mod 30 formodede bandemedlemmer anholdt og knap ti fremstillet i grundlovsforhør og de fleste af disse varetægtsfængslet. Løbende har denne og politiets øvrige aktioner og efterfølgende domme sendt mange af bandemedlemmerne bag tremmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce