Annonce
Sydjylland

Bandidos delt på verdensplan: Danske rockere mister støtte fra USA

Lige nu har Bandidos og deres gamle rivaler i Hells Angels en række sammenstød flere steder i landet - især i Esbjerg.

RYGMÆRKE: Den verdensomspændende rockerklub Bandidos har delt sig. Delingen skyldes dyb uenighed og ondt blod mellem den oprindelige amerikanske motorcykelklub og afdelingerne i Europa, Asien og Australien, erfarer DR Nyheder.

Delingen har ført til, at Bandidos internationalt nu er to klubber. De benytter stadig begge navnet Bandidos. I Nordamerika kalder Bandidos sig nu "Western Hemisphere", mens resten af verden hører under "Eastern Hemisphere".

- Vi har fulgt det her nøje over de seneste måneder og er i tæt kontakt med vores internationale samarbejdspartnere, når det gælder ændringerne i Bandidos internationalt. Det er vores vurdering, at opdelingen er sket, fordi Bandidos internt har erkendt, at de ikke kan styre verdensklubben centralt. Derfor har man lavet en regional opdeling, siger Kim Kliver, der som chef for Rigspolitiets nationale efterforsknings center (NEC), konstant holder øje med rockerne i hele Danmark.

Det er svært at sige noget entydigt om, hvad den internationale deling betyder for rockermiljøet i Danmark og den igangværende bandekonflikt.

Men det sker på et kritisk tidspunkt: Lige nu har Bandidos og deres gamle rivaler i Hells Angels en række sammenstød flere steder i landet – især i Esbjerg.

Indtil nu er den konflikt blevet udkæmpet på knytnæver og boldtræ, men situationen følges meget nøje, fordi der både i rockermiljøet og hos politiet er frygt for, at konflikten skal eskalere.

- Med den viden, vi har nu, mener vi ikke, at dette skubber til situationen i Danmark. Men vi følger det naturligvis nøje, siger Kim Kliver til DR Nyheder.

I rockermiljøet antyder DR Nyheders kilder dog, at delingen har negativ betydning for ledelsen af Bandidos i Danmark.

Præsidenten, Jim Thindahn, er ikke bare chef for Bandidos her i landet – men i hele Europa. Han har i høj grad haft sin legitimitet som leder, fordi han havde det oprindelige Bandidos i USA i ryggen. Denne rygdækning har han nu mistet – og altså på et kritisk tidspunkt for den danske rockerklub.

Rent fysisk kan man se delingen af Bandidos, fordi den ene halvdel af klubben har ændret på rygmærket. At ændre på et rygmærke er uhørt i rockermiljøet. Normalt er klubbens mærke noget en rocker vil gå langt for at forsvarer – og i nogle tilfælde er villig til at dø for.

Mange rockere har klubbens mærke tatoveret direkte på ryggen inde under vesten, og de fleste afdøde medlemmer af Bandidos ligger under gravstene med det gamle logo på.

Så ændringen af Bandidos-rygmærket, svarer i rockerverdenen nærmest til at ændre på opbygningen af Dannebrog.

Rent konkret er der sket det, at amerikanerne har tegnet logoet om.

Den berømte og berygtede mexicanske bandit med sambero-hatten har skiftet tromlerevolveren ud med en automatpistol, og hans træk er blevet mere detaljerede.

I Danmark lige som i resten af "Eastern Hemisphere" har man beholdt det gamle logo.

Det kan umiddelbart virke bagvendt, at det er den oprindelige klub, der har skiftet logoet. Men ifølge DR Nyheders kilder, skyldes det en erkendelse af, at det ville være nærmest umuligt og i hvert fald meget blodigt at rejse hele verden rundt og forsøge at pille rygmærkerne af de tusindvis af rockere, der er i "Eastern Hemisphere".

Hos Bandidos i Danmark har man ikke meget at tilføje:

- Dette er et internt Bandidos-anliggende og ikke noget, vi vil kommentere, siger Michael Rosenvold fra klubbens ledelse.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Dorthes 15-årige datter blev fundet død på sin efterskole: - Da de nævnte, at det var Sanja, rejste jeg mig, gik ind i stuen og skreg helt vildt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Der er ikke nogen af os, der passer ind på et slot eller i en kirke

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

EfB

Jeppe Højbjerg: Jeg er bekymret for EfB’s fremtid

Esbjerg For abonnenter

Aleksander udsatte sig selv for smerte, da han brugte en lighter og en tøjklemme til at brænde et 30 centimeter motto på sin venstre arm: - Det blev nærmest en slags hjernevask

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Varde

Tidligere byrådsmedlem står frem og retter kritik mod kommunen i sag om mulig svindel med kommunale midler

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

EfB For abonnenter

EfB lukkede sæsonen med dødkedelige 94 minutter og 2-2 mod Jammerbugt: Mareridtet er forbi – eller er det?

Kultur For abonnenter

Succesforfatterens triste ungdom: Mobberi på seminariet kom til at præge hele hendes liv

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Annonce