Annonce
Debat

BaneDanmark lever på nas - og slipper fra det

Jernbanebroen over Fuglesangsallé skal males. Det er Banedanmarks bro, men Vejen Kommune har besluttet at betale de 150.000 kr., som det vil koste at male broen. Foto: Dorthe Andresen

Læserbrev: I mine år som byrådsmedlem i Vejen Kommune har jeg ved flere lejligheder stiftet bekendtskab med BaneDanmarks vedligeholdelsespolitik, der tilsyneladende ikke indeholder nogen form for nabovenlig istandsættelse og vedligeholdelse af banelegemer og jernbanebroer etc.

Jeg finder det stadig kritisabelt, at de kommuner, der huser diverse nedlagte og/eller stadig benyttede broer og bygværker, ejet af BaneDanmark, bliver fuldstændig holdt for nar, når det kommer til vedligeholdelse af samme, fordi BaneDanmark tilsyneladende kategorisk undlader at vedligeholde - med mindre eksempelvis en bro er i decideret fare for at styrte sammen.

I BaneDanmarks optik kan respekt for borgere og kommune ligge på et meget lille sted, når det kommer til at male og istandsætte, så broer, bygværker, ubrugte banelegemer mm. i det mindste ikke decideret skæmmer det omgivende samfund, og minder mest om en “øjebæ”.

Annonce

Når det er sagt, så forbigår det formentlig ikke den opmærksomme læser af artiklen i JV, der omhandler, at Vejen Kommune betaler af borgernes lommer for at få malet BaneDanmarks jernbanebro. Hvis BaneDanmark ikke er til at komme i saglig dialog med, og villig til selv at afholde egne udgifter til oftest hårdt tiltrængte vedligeholdelsesopgaver - så må man henvende sig højere oppe i systemet og beskrive problematikken, der jo ikke er enkeltstående. Det kunne jo gøres i samarbejde med andre kommuner, der givetvis oplever samme problemer.

Jeg vil gerne kvittere for, at Vejen Kommune har besluttet, at jernbanebroen over FuglsangsAllé skal males, men jeg har stadig tilgode at forstå, hvorfor man “falder til patten” og lader borgerne betale. Det er sket før, ligesom nedlagte, tilgroede banestrækninger overtages/købes af BaneDanmark, der slipper for enhver renovering af det efterladte.

Jeg vil gerne kvittere for, at Vejen Kommune har besluttet, at jernbanebroen over FuglsangsAllé skal males, men jeg har stadig tilgode at forstå, hvorfor man “falder til patten” og lader borgerne betale.

Kort sagt… BaneDanmark skulle holde sig for god til den form for nabosvigt. Men virksomheden får stadig lov og tjener formentlig formidabelt mange penge på sin nedladende behandling af borgere og kommune.

Mon der findes en opmærksom minister?

Annonce
Kommentar For abonnenter

Traditionsforening har en pinlig sag: Selvfølgelig skal kvinder have adgang til beslutningerne

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Da han friede troede jeg først det var en joke

EfB For abonnenter

Live: EfB spiller sæsonens sidste kamp - to mål i første halvleg

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Statsministeren mødte læserne: Se Mette Frederiksen forklare, hvorfor hun vil af med forsvarsforbeholdet

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Annonce