Annonce
Sport

Banelandstræner tror på nyt dansk rekordløb

Alik Keplicz/Ritzau Scanpix
Banelandsholdet har gode forudsætninger for at slå den danske rekord i holdforfølgelsesløb, mener landstræner.

Syv tiendedele af et sekund.

Annonce

Så tæt var de danske baneryttere på at slå den australske verdensrekord i 4000 meter holdforfølgelsesløb ved EM i oktober.

Danskerne imponerede ved at feje alle europæiske cykelrivaler af banen, smadre den danske rekord og snuppe suverænt EM-guld. Men når de onsdag tager hul på VM i Berlin, kan det gå endnu stærkere, vurderer landstræner for herrerne Casper Jørgensen.

- Jeg tror også, de andre kommer til at køre meget stærkt. Det er svært at vurdere, hvad det rækker til i forhold til de andre lande. Dem har vi ikke kontrol over.

- Men vi ser selv gode ud, og jeg synes, at vi ser stærkere ud, end vi har gjort tidligere. Vi kommer selv til at køre hurtigere, end vi har gjort før, tror jeg, lyder det fra landstræneren.

Danmark deltog ved EM uden Casper Folsach og Niklas Larsen, der ellers begge var en del af det mandskab, der tog VM-bronze i disciplinen i fjor.

Folsach har sat karrieren på pause på grund af en hjertefejl, mens Larsen er på vej tilbage fra skader.

Uden dem leverede et hold bestående af Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Frederik Rodenberg Madsen og Rasmus Lund Pedersen den danske rekord.

Præstationen blev fulgt op af sejre ved World Cup-stævner i Minsk og Glasgow, og siden er der arbejdet på at vinde sekunder ved at justere små detaljer hist og her.

Allerede onsdag eftermiddag tages der hul på holdforfølgelsesløbet, som starter med en kvalifikation. Her er holdene alene på de skrå brædder i kampen mod uret.

Onsdag aften gælder det så duellerne i første runde, hvor semifinalerne blandt andet køres, mens guld- og bronzeløbene køres torsdag aften.

Danskerne sigter efter mere metal, men sommerens OL i Tokyo er det helt store mål.

- Fra sidste OL til det kommende OL er alt et led i forberedelsen til OL. Vi vil helt klart helst gøre det godt til OL i år, men omvendt er det også VM. Det er også stort, siger Casper Jørgensen.

Hvis det danske banelandshold skal slå den nationale rekord i holdforfølgelsesløb, skal rytterne køre i mål på under 3 minutter og 48,762 sekunder, som rekorden lød på ved EM.

Australiens verdensrekord er 3 minutter og 48,012 sekunder.

VM køres fra onsdag til søndag i Velodrom i Berlin.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Is i maven i en svær tid

Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce