Annonce
Trekantområdet

Banen er alt for våd: Dræn og et 19. hul er på dagsordenen i golfklubben

Der er vådt derude på Fredericia Golf Clubs 18 huller og par 3-banen. Derfor håber klubben, at Fredericia Kommune kan hjælpe med finansieringen af nødvendig dræning af det store areal i Ullerup. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Sæsonen på golfbanen i Fredericia Golf Club er udfordret af store regnmængder, som dårligt kan ledes væk af de nuværende dræn. For 5,5 mio. kroner kan der etableres nye dræn, og klubben skal vurdere mulighederne sammen med Fredericia Kommune.

Fredericia: Mens der arbejdes indendøre med at sikre golfspil året rundt, så ligger klubbens grønne 18-huller tomme for golfspillere. Det er ganske enkelt for vådt at bevæge sig ud på banerne, og det understreger behovet for at få gennemført dræning af hele klubbens golfanlæg.

- Vi har fået lovning på et møde med kommunen i februar, så vi kan drøfte, hvad der kan gøres, og så håber vi at komme i gang. Det vil samlet beløbe sig til 5,5 mio. kroner at få drænet det hele, og det kan vi ikke løfte alene eller med de sponsorer, som ellers er flinke til at hjælpe, siger Erik Ipsen, formand for Fredericia Golf Club.

Politikerne har i budgettet for 2020 vedtaget, at der skal drøftes en løsning for golfklubbens tilbagevendende problemer med våde baner. Af budgetteksten fremgår, at der indledes en dialog med klubben med henblik på at sikre forbedrede faciliteter, der kan umødegå udfordringer med vand og oversvømmelser.

Annonce

Det vil samlet beløbe sig til 5,5 mio. kroner at få drænet det hele, og det kan vi ikke løfte alene eller med de sponsorer, som ellers er flinke til at hjælpe.

Erik Ipsen, formand for Fredericia Golf Club

Nødvendigt med 19. hul

Hvis det lykkes at finde midlerne til dræning, så skal der også etableres et 19. hul på golfbanen.

- Når vi forhåbentligt kommer i gang, vil vi tage et hul af gangen. Derfor vil vi etablere et ekstra hul, som kan indgå i banen, mens vi arbejder os gennem de 18 huller, forklarer Erik Ipsen.

Desuden vil klubben gerne, som noget af det første, have lagt dræn ned ved klubbens driving range, så medlemmerne kan træne deres slag året rundt.

Omkostningen til at etablere et ekstra hul på banen og dræne træningsbanen vil være på omkring én million kroner.

- Vi ser frem til at komme i dialog med Fredericia Kommune, siger Erik Ipsen, der indgår i arbejdsgruppen omkring dræningen sammen med baneudvalgsformand Kresten Binns, chefgreenkeeper Martin A. Sørensen og golfmanager Martin Libak.

Erik Ipsen, formand for Fredericia Golf Club, er også med på holdet af tirsdagsherrer. Indsatsen fra herrerne betyder, at klubben har kunnet gennemføre en række projekter, som ellers ville have været økonomisk umulige. Det gælder senest indretningen af indendørs træningsfaciliteter. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce