Annonce
EfB

Esbjergs bedste vil have mere efter Brøndby-sejr

Inde i klumpen et eller andet sted er Jacob "Lungi" Sørensen, der bliver fejret for sin scoring til 3-1. (Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix)
Banens bedste dedikerede sejren til den fyrede træner, mens den nuværende cheftræner glædede sig over sejren og energien. Brøndbys træner var bare rystet, chokeret og sur over sæsonens dårligste præstation.

Han havde efterlyst vilje og vildskab – og point.

Han fik det hele – ikke noget at sige, at den vikarierende cheftræner Claus Nørgaard fejrede sejren over Brøndby med et gigantisk jubelbrøl efter slutfløjtet – og lidt senere en noget mere afdæmpet analyse.

- Jeg havde store forventninger til denne kamp, fordi jeg har kunnet mærke energien på træningsbanen hele ugen. Vi vidste, at vi kunne skabe chancer mod Brøndby, og samtidig havde vi en fin plan for, hvordan vi skulle stække deres offensive nøglespillere, sagde Claus Nørgaard, der havde benyttet sin ret til at bestemme til at placere spillerne i de positioner, hvor de befinder sig bedst – og det var helt bevidst.

- Jeg havde fokus på hårdhed, og jeg havde fokus på at lade spillerne spille deres bedste positioner. Det virkede, og det bevirkede også, at vi flere gode individuelle præstationer, sagde Claus Nørgaard.

Annonce

Ros til John Lammers

Den bedste af dem alle stod Jacob ”Lungi” Sørensen for, og han glædede sig også over, at han fik lov til at spille sin yndlingsposition på midtbanen.

- Det er der, jeg befinder mig bedst, og jeg havde en god fornemmelse hele vejen igennem. Da de reducerede, tænkte jeg, at nu skulle vi bare til pause med 2-1, men i anden halvleg var jeg faktisk ret tryg, sagde Jacob ”Lungi” Sørensen, der havde svært ved at sætte ord på, hvad det lige var, fyringen af cheftræner John Lammers i mandags havde gjort ved truppen.

- En trænerfyring giver bare noget ny energi, og var vi nok gået lidt døde i det med John. Men samtidig skal vi ikke tage noget fra ham og det, han har gjort for denne klub. Jeg kan virkelig godt lide ham både som menneske og træner, og vi kan vel godt sige, at denne sejr var til ham, sagde Jacob ”Lungi” Sørensen og mindede så om, at EfB trods sejren stadig har et pænt stykke arbejde foran sig.

- Nu fejrer vi denne sejr med en sang og en sodavand, men så skal vi også videre. Næste opgave er pokalkampen i Marienlyst på onsdag, og vi kan snakke nok så meget om, hvor godt alting var i dag, det ændrer ikke på, at vi skal vinde på onsdag, sagde Jacob ”Lungi” Sørensen.

Brøndby-træner var målløs

Mens der var højt humør og løssluppen stemning i EfB-lejren, hang gæsterne noget med hovedet, og Brøndbys cheftræner Niels Frederiksen mente, at hans hold havde leveret sæsonens dårligste præstation.

- Ja, lad os bare kalde den det. Vi havde simpelt hen ikke basis i orden og gjorde ikke det, man skal gøre for at vinde sådan en kamp, og det kan jeg ikke finde nogen forklaring på, sagde en efter eget udsagn skuffet, irriteret, sur og gal Niels Frederiksen, der dog også havde ros til EfB.

- De gør det godt. De kommer med god energi og er også gode på bolden. Det skal de have ros for, EfB spillede en god kamp, erkendte den tidligere EfB-træner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce