Annonce
Udland

Bangladesh evakuerer 300.000 inden cyklon

Dibyangshu Sarkar/Ritzau Scanpix
Politiet er sat ind for at få folk til at lade sig evakuere, inden cyklon rammer Bangladesh med massiv regn.

Bangladesh evakuerer over 300.000 mennesker, inden cyklonen Bulbul ventes at ramme landets kyster lørdag aften.

- Flere mennesker vil blive flyttet til nødherberger, og vi vil forhåbentlig kunne bringe alle sårbare mennesker i sikkerhed, oplyser Enamur Rahman, der er juniorminister for katastrofehåndtering.

Frivillige drager rundt i gaderne i de områder, hvor cyklonen ventes at ramme, og beder via højttalere indbyggerne søge i sikkerhed.

Nogle steder er politiet sat ind for at tvinge borgere til at lade sig evakuere, rapporterer tv-stationen Channel24.

Cyklonen befandt sig lørdag ved middagstid dansk tid omkring 280 kilometer sydvest for havnebyen Mongla, hvor landets næststørste havn ligger.

Det meste af Bangladesh ventes at blive ramt af kraftig regn, når cyklonen går i land med vindstød på op mod 150 kilometer i timen.

I kystområder, lavtliggende områder og på øer kan vandstanden stige til to meter over det normale, advarer meteorologer.

De betegner det kommende uvejr som en "meget alvorlig cyklonstorm".

Al skibstransport er indstillet, og i det sydøstlige distrikt Chattogram er al flytrafik indstillet indtil videre.

Bangladesh har ofte tidligere været ramt af alvorlige oversvømmelser.

En af de værste naturkatastrofer fandt sted i april 1991, da en kraftig cyklon ramte landet og krævede over 100.000 liv, mens over en million mennesker blev hjemløse.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce