Annonce
Erhverv

Bank flytter fra midtbyen og tættere på motorvejen: Parkering uden for døren trækker

Efter 25 år forlader Spar & Lån Bank lokalerne på Buen, og i slutningen af 2020 rykker banken ind i stort nyt kontorhus på Skovvangen 33 ved Kolding Storcenter, hvor banken har lejet stueetagen på 600 kvadratmeter. Fredag er der første spadestik på byggeriet. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech Kolding
Bankrådgiverne i Lån & Spar Bank i Kolding sidder for tæt på Buen, så nu flytter banken til nybyggeri på Skovvangen tæt på Kolding Storcenter. Nærheden til motorvejen og gode parkeringsmuligheder har trukket for banken, der har kunder i hele Sydjylland.

Kolding: For bare et par år siden var der fire ansatte, og når den næste rådgiver er ansat, er der otte medarbejdere i Lån & Spar i Kolding. Pladsproblemer betyder, at banken har besluttet at rykke ind i nyt kontorhus tæt på Kolding Storcenter. Nybyggeriet står færdig i slutningen af 2020.

- Den primære grund er, at vi vokset og har fået mange nye kunder. Derefter har vi kigget på, hvor det kunne være interessant for os at ligge. Der har vi kigget meget på, at vi har kunder i hele Sydjylland. Vi har kunder fra Horsens og ned til grænsen, og det er lidt svært at finde os på vores nuværende adresse, når du kommer udefra. Men folk kender området omkring Kolding Storcenter. Det er nemt at komme til fra motorvejen, og der er parkeringspladser lige uden for døren, siger Martin Fugleberg Smed, der er filialdirektør i Lån & Spar Bank i Kolding.

På fredag er der første spadestik til kontorhuset på 1800 kvadratmeter, der ligger lige over for Kolding Storcenter, og den nye afdeling for plads til at vokse de kommende år, når banken får tre gange så meget plads som i dag.

- Vi får meget mere plads og nogle fantastiske mødefaciliteter. Vi oplever jo fortsat, at vores kunder gerne vil mødes. Du kan mange ting digitalt i dag, men der er mange, der gerne vil kigge rådgiveren i øjnene, når de skal træffe den endelige beslutning, siger Martin Fugleberg Smed.

De nærmest afdelinger af banken ligger i Esbjerg og Odense.

Annonce

- Vi har kunder fra Horsens og ned til grænsen, og det er lidt svært at finde os på vores nuværende adresse, når du kommer udefra. Men folk kender området omkring Kolding Storcenter. Det er nemt at komme til, og der er parkeringspladser lige uden for døren.

Martin Fugleberg Smed, filialdirektør i Lån & Spar Bank i Kolding

Der mangler parkeringspladser

Det er Adsbøll Entreprise A/S, der opfører og ejer det nye kontorhus, hvor Lån & Spar Bank lejer sig ind i stueetagen. Første og anden sal bliver gjort klar til indflytning, men her kan de kommende lejere selv være med til at indrette kontorerne, fortæller administrerende direktør Bjarne Adsbøll.

- Første og anden etage bliver såkaldte grey boxes, det vil sige, at de står helt rå, så en lejer kan meget hurtigt flytte ind. Lejeren kan selv bestemme, hvordan rummene skal indrettes, og så skal der sættes lofter op og males. Det kan sættes i stand meget hurtigt, siger Bjarne Adsbøll.

I første omgang opfører entreprenøren et tårn på i alt 1800 kvadratmeter, og afhængigt af interessen for at leje sig ind kan der også opføres et tårn mere på grunden, der også er på 1800 kvadratmeter. Et af trækplastrene ved placering på Skovvangen er ifølge Bjarne Adsbøll infrastrukturen og gratis parkeringspladser.

- Det er jo et mareridt at komme igennem byen klokken otte og fire om eftermiddagen. Og der mangler også parkeringspladser. Det er der nogle virksomheder, der ikke gider. De vil have nemme tilkørselsforhold, tæt på motorvejen og parkeringspladser. Det er også derfor, at Lån & Spar har valgt at placere sig lige ved siden storcentret, siger Bjarne Adsbøll.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce