Annonce
Esbjerg

Bank Lauridsen-familiens pengetank er fordoblet til knap 400 millioner på syv år

Stifter Erik Bank Lauridsen (t.h) og sønnen Per Bank Lauridsen (i midten) kan glæde sig over et overskud før skat på omkring 50 millioner kroner i E. Bank Lauridsen Holding A/S i 2019. De er her sammen med direktør René Lynge fra virksomheden Concens, som Bank Lauridsen er medejer af. Privavtfoto
E. Bank Lauridsen Holding A/S fik sidste år et overskud før skat på 51 millioner kroner. Trods massive lokale investeringer i de seneste år er egenkapitalen i selskabet fordoblet til knap 400 millioner kroner siden  2013.
Annonce

Esbjerg: Vækst i antallet af skabte arbejdspladser, vækst i indtjeningen og vækst i pengetanken.

Familien Bank Lauridsen i Hjerting nord for Esbjerg kan placere et flueben ud for alle tre parametre med de seneste mange års aktiviteter i familiens ejendoms- og investeringsselskab, E. Bank Lauridsen Holding A/S. Og udviklingen sidste år var ingen undtagelse, viser den netop offentliggjorte årsrapport for 2019.

Resultatet for 2019 landede således på 51 millioner kroner før skat, hvilket er cirka 14 millioner kroner bedre end året før.

Det flotte resultat skaber E. Bank Lauridsen Holding A/S trods det, at selskabet i de seneste år har haft stor fokus på udvikling og nye investeringer.

E. Bank Lauridsen Holding A/S har de senere år investeret kraftigt i Esbjerg og omegn, eksempelvis gennem selskabets 60 procents medejerskab af PL Hotels Esbjerg A/S, som blandt andet har stået for omfattende renoveringer og relanceringer af Hotel Britannia og senest Fanø Krogaard.

Om E. Bank Lauridsen Holding A/S

Ejendoms- og investeringsselskab E. Lauridsen Holding er stiftet af erhvervsmanden Erik Bank Lauridsen i 1992. Erik Bank Lauridsen har grundlagt formuen på blandet andet sodavandsfabrikken Baldur og Cocio Chokolademælk.

Selskabets primære formål er, at investere i virksomheder og ejendomme, og selskabet råder i dag blandt andet over hundredvis af erhvervs- og boliglejemål i Esbjerg, og i de virksomheder, hvor E. Bank Lauridsen Holding A/S ejer 25 procent eller mere, er der tilsammen beskæftiget flere end 1.000 medarbejdere og der omsættes for mere end en milliarder kroner om året.

Bank Lauridsen Holding ejes af Erik Bank Lauridsen og hustruen Dorte som bestyrelsesformand samt de voksne børn Per, Sara og Anne Julie.

Herudover har familien Bank Lauridsen gjort sig bemærket via medejerskabet af det populære Fanø Bryghus samt markante, lokale byggeprojekter som eksempelvis opførelsen af en ny udlejningsejendom på hjørnet af Torvegade og Nørregade og ombygningen af Rambølls tidligere domicil på Højgadegrunden. Tidligere har det været fremme, at E. Bank Lauridsen Holding A/S har smidt omkring 250 millioner kroner i investeringer i lokale virksomheder og projekter.

Annonce

Tjener på værdipapirer

Pengene i selskabet er i 2019 blandt andet tjent på investeringer i noterede værdipapirer, der har udviklet sig gunstigt i år 2019. Egenkapitalen i selskabet nærmer sig nu 400 millioner kroner, hvilket betyder, at selskabets bogførte værdi er fordoblet siden 2013.

Udover interesserne i værdipapirer, hoteller og udlejningsejendomme er selskabet også medejer af aktive erhvervsvirksomheder som aktuatorproducenten Concens A/S i Esbjerg og Danmarks største privatejede softwarevirksomhed, Systematic A/S, som har til huse i Aarhus.

Sidstnævnte beskæftiger mere end 1000 medarbejdere, der blandt andet udvikler it-systemer til sygehus- og sundhedsvæsenet samt forsvarsindustrien i store dele af verden.

E. Bank Lauridsen A/S er også med i West-coast Real Estate A/S, hvor man sammen med en række andre investorer fra Esbjerg og omegn har investeret på ejendomsmarkedet i København.

Ledelsen i E. Bank Lauridsen Holding A/S har ikke ønsket at udtale sig yderligere i forbindelse med offentliggørelsen af årsrapporten, men henviser til ledelsesberetningen hvor det fremgår, at man anser årets resultat som tilfredsstillende, og hvor der i øvrigt tages forbehold for det igangværende regnskabsår (2020) som følge af den globale covid-19 krise, der sandsynligvis vil have effekt på tværs af selskabets forretningsområder.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce