Annonce
forside

Banken ville ikke låne: Alsingere låner økologisk bed and breakfast 272.000 kroner

Maren Wiese kan til sommer fejre, at Møllehusets Bed & Breakfast er udvidet med tre værelser. Foto: Katrine Lund Walsted
40 alsingere har sikret Maren Wieses drøm om at udvide hendes økologiske bed and breakfast på Nordals med tre værelser. Personerne har givet private lån til Maren Wiese, som betaler pengene tilbage om tre år.
Annonce

Havnbjerg: Selvom Maren Wiese fra Møllehusets Bed & Breakfast sidste år havde fået 340.000 kroner fra LAG-midler til udvidelse af sin økologiske bed and breakfast, stod hun alligevel i foråret og manglede penge til projektet, da hun selv skal lægge pengene ud.

Derfor satte hun en lånekampagne i gang, hvor hun søgte 350.000 kroner via private netværkslån gennem platformen Lendino. På 14 dage er der givet lån for 272.000 kroner fra 40 personer.

- Det er helt fantastisk. Derudover har kampagnen skabt kontakt til folk, som vil supplere op med resten, så jeg har hele beløbet, siger Maren Wiese.

Man kan søge om op til halvdelen af budgettet til et projekt hos LAG, som udbetaler pengene, når projektet er afsluttet. Derfor skal modtageren selv finansiere hele budgettet, inden nogle af pengene kommer retur. Maren Wiese bruger sin opsparing på projektet, og har søgt sin bank om at låne de penge, som hun vil få retur fra LAG, da hun ikke selv kan lægge pengene ud. Men banken har sagt nej. Derfor satsede hun på private lån. De 40 långivere kommer hovedsageligt fra Nordborg, resten af Als samt Sønderborg.

- Det forpligter, og der er stor ros til lokalbefolkningen, at de kan se at, jeg gerne vil noget med det her, siger Maren Wiese.

De private långivere har givet lån fra 1000 kroner og opefter. Maren Wiese betaler tilbage om tre år, når hun får penge tilbage fra LAG. Der gives en rente på to procent. Platformen Lendino tager et gebyr for brug af platformen, som Maren Wiese betaler.

Det forpligter, og der er stor ros til lokalbefolkningen, at de kan se at, jeg gerne vil noget med det her.

Maren Wiese

Maren Wiese er begyndt på udvidelsen, som består af tre ekstra værelser med eget bad samt fælleskøkken fælles opholdsrum i den økologiske bed and breakfast. Målet er at være klar til sommersæsonen. Perioden har dog ikke været uden bekymringer for Maren Wiese.

- Hvis man kaster sig ud i sådan noget, skal man være klar over, hvor hårdt det er. Jeg er forbavset over, hvor træt, jeg er. De sidste fire uger har jeg haft enormt mange tanker, siger Maren Wiese.

Hun opfordrer dog iværksættere til ikke at give op, selvom banken siger nej.

- Det kan altså godt lade sig gøre. Også når banjen siger nej. I stedet for at sige: Det kan ikke lade sige gøre. Så kan man gå andre veje, siger Maren Wiese.

Hun købte det historiske hus, møllerens hus ved Havnbjerg Mølle fra 1785, i 2008. I ti år har Maren Wiese drevet Møllehusets Bed & Breakfast som bibeskæftigelse. Udvidelsen giver mulighed for at gøre det til Maren Wieses hovederhverv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce