Annonce
Kolding

Barack Obama besøger Kolding

Barack Obama kommer til Kolding 28. september. Pressefoto

USA's 44. præsident, Barack Obama, besøger Kolding på Syddansk Universitet den 28. september.

Kolding: Barack Obama, som var USA's præsident fra 2009 til 2017, besøger Kolding den 28. september. Præsidenten skal på SDU i Kolding mødes med nogle af universitetets studerende og en række ledere fra erhvervslivet. Overskriften for besøget er "A conversation with President Barack Obama".

Det er foreningen Business Kolding, som står bag eventen.

- En af verdens mest karismatiske og vigtigste ledere har sagt ja til at besøge os. Det er et ekstraordinært øjeblik for Kolding, siger Business Kolding-direktør Morten Bjørn Hansen i en pressemeddelelse.

Barack Obama kommer kun til Danmark for at besøge Kolding. Besøget er kommet i stand i et samarbejde mellem Business Kolding og Kolding Kommune.

- Det har krævet et stort stykke arbejde at nå dertil, fortæller borgmester Jørn Pedersen.

- Det er lykkedes på den måde, at der skulle komme en idé først. Den kom fra Carsten Johansen, som sidder i min tænketank. Han nævnte, lige efter Obama var stoppet som præsident, om vi ikke skulle få ham til Kolding.

- Der har været masser af møder og efterfølgende dialoger og snakke, og vi fik at vide for et halvt års tid siden, at alt var i orden, og at vi bare skulle afvente en dato.

Arrangementet er ikke åbent for offentligheden.

Annonce

Unik oplevelse

Jørn Pedersen glæder sig over den virak, besøget kommer til at skabe om Kolding.

- En af de mest respekterede og tidligere mest magtfulde mænd i verden kommer til Kolding. Det vil give opmærksomhed fra mange mennesker. Det er rigtig meget værd, siger han.

Desuden peger borgmesteren på, at nogle af Koldings unge mennesker kan se frem til en helt speciel oplevelse.

- Han kommer og snakker om "entrepeneurship of tomorrow". Han kommer for de unge mennesker. 200 studerende får den oplevelse - det er fuldstændig unikt. Han kommer til at tale med dem, der potentielt er morgendagens ledere, siger Jørn Pedersen.

- Nuværende og kommende ledere vil få en enestående mulighed for at opleve præsident Obama i virkeligheden. Vi har i overordentlig grad grund til at være stolte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Her er anklageskriftet fra slumlejren: Kurt Beier scorede over fire millioner på slaveløn til udenlandske chauffører

Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce