Annonce
Sport

Barcelona-boss: Keeper har været vores nøglespiller i CL

Joe Klamar/Ritzau Scanpix
Ernesto Valverde fremhæver Marc-André ter Stegen som en afgørende faktor for FC Barcelona i gruppespillet.

Målmand Marc-André ter Stegen er en væsentlig årsag til, at FC Barcelona er godt på vej mod ottendedelsfinalerne i Champions League.

Det mener Barcelona-træner Ernesto Valverde, efter at spanierne onsdag aften vandt med 2-1 ude over Slavia Prag.

Det er nu blevet til syv point i tre gruppekampe for Barcelona, der topper gruppe F foran Inter og Borussia Dortmund med hver fire point.

- Ter Stegen har indtil videre været vores nøglespiller i alle tre kampe i Champions League, siger Valverde til uefa.com.

Barcelona-træneren kunne efter mindre end tre minutter se superstjernen Lionel Messi bringe gæsterne i front.

Efter pausen fik Slavia Prag udlignet, inden Luis Suarez efter en lille times spil fik presset en tjekke til at lave selvmål.

Undervejs brændte det dog flere gange på foran Barcelonas mål.

- Det var nøjagtigt den slags, jeg havde forventet af Slavia. Når vi mistede bolden, så kastede de spillere frem.

- Til sidst spillede de med så stor risiko, så det var som at forsvare sig mod en lavine, siger Valverde.

Barcelona-træneren mener, at gæsterne burde have gjort det bedre.

- Vi skal lære at kontrollere denne her slags kampe bedre. Vi kom til større chancer, men vi manglede koldblodighed på deres banehalvdel til at gøre sejren mere sikker, siger han.

I gruppens anden kamp vandt Inter på eget græs med 2-0 over Borussia Dortmund.

Barcelona møder om to uger Slavia Prag i Spanien, mens Dortmund får besøg af Inter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce