Annonce
Sport

Barcelona-teenager skrev historie: Det hele går så stærkt

Isabella Bonotto/Ritzau Scanpix
Barcelona-spilleren Ansu Fati blev den yngste målscorer i Champions League-historien.

I en alder af 17 år skrev FC Barcelonas Ansu Fati tirsdag historie i Champions League-kampen mod Inter.

Med sin scoring til 2-1, der blev den afgørende i Barcelonas sejr, blev Fati den yngste målscorer nogensinde i den prestigefyldte klubturnering.

- Det er en drøm. Alt virker bare til at gå så stærkt. Jeg må bare gribe hver en chance, jeg får. Men man kigger bare rundt og tænker: Hvad er det, jeg har gjort?

- Jeg kombinerede med Luis (Suarez, red.), og da jeg scorede, blev stadion stille. Jeg er super glad, siger han ifølge uefa.com.

Ansu Fati kom ind i anden halvleg på et Barcelona-hold, der stillede op i kampen med et reservespækket mandskab uden profiler som Gerard Pique og Lionel Messi.

Det skyldtes, at Barcelona allerede før kampen var sikker på at snuppe førstepladsen i gruppen uanset udfaldet af kampen mod Inter.

Omvendt skulle Inter bruge en sejr for at sikre sig avancement i tilfælde af, at Dortmund vandt, som det tyske mandskab da også gjorde.

- At se Ansu Fati score var smertefuldt. Det dræbte os på enhver tænkelig måde, siger Inter-træner Antonio Conte efter nederlaget.

- Vi pressede på og skabte chancer for at komme foran 2-1. Jeg var også skuffet på vegne af fansene på San Siro. De støttede os fra start til slut og skabte en skøn stemning. Det skulle være endt anderledes, siger han.

Mens Barcelona og Dortmund er klar til ottendedelsfinalerne i Champions League, skal Inter spille knockoutkampe i Europa League i 2020.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce