Annonce
Vejen

Bare drik løs: Rent vand i 80 år

Der er vand ad libitum, når der fredag er fødselsdagsfest på Veerst Vandværk. JV-foto

VEERST: Fredag er det 80 år siden, Veerst Vandværk begyndte at levere byvand til landsognets beboere, og det er der ikke ændret på siden. I dag er 166 husstanden koblet på vandværket, og de bruger hvert år omkring 30.000 kubikmeter grundvand.

Formand Niels Peter Landmark fortæller, at værket også leverer alt vand - cirka 15.000 kubikmeter - til Vester Thorsted, fordi nabobyens egen boring ikke længere lever op til kravet om godt vand af høj kvalitet.

Veerst Vandværk markerer fødselsdagen fredag med åbent hus kl. 14-18. Gæsterne bydes på fadøl og hotdogs og alt det vand, man ønsker. I tilfælde af vand fra oven har værket helgarderet sig med lånte lokaler hos naboen. Inde på selve værket er der højest plads til fem ad gangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce