Annonce
Aabenraa

Bare rolig: Revner i ny skole er planlagte

Revnerne øverst oppe på Hærvejsskolens byggeri ved Fladhøj er helt efter bogen. De bliver senere fyldt ud med en blød fugemasse. Foto: Thomas Nielsen Pekruhn
Det ligner byggesjusk, når der er store revner i Hærvejsskolens byggeri, men der er mening med galskaben. Projektleder beroliger.

Rødekro: - Det er dog noget sjusk. Den nye skole slår allerede revner.

Flere har lagt vejen forbi Hærvejsskolens byggeri ved Fladhøj og efterfølgende undret sig. Her er der lange, synlige revner i bygningen. Men alt er faktisk i sin skønneste orden.

- Når man har et betonbyggeri med murværk foran, har man nogle steder - her ved en stor åbning - en betondrager, der hænger mursten på. Den betondrager udvider og trækker sig sammen hen over året, afhængigt af, hvor varmt der er. Det hedder dilatationsfuger, forklarer projektleder Kim Hovmand Larsen, Aabenraa Kommune.

Han er også blevet mødt med spørgsmål af undrende, kommende brugere.

- Hvis der var brugt almindelig mørtel, ville det kunne ses, fordi der ville komme en revne. Derfor gør man det, at man på det sted, hvor man ved, der vil komme en revne, ikke bruger mørtel. I stedet bliver revnerne lukket med en blød fugemasse, siger Kim Hovmand Larsen.

Annonce

Jeg har aldrig oplevet - og jeg ellers har været med i mange år - så god en vinter for byggeriet.

Kim Hovmand Larsen, projektleder, Aabenraa Kommune

Den bedste vinter nogensinde

Faktisk er der ikke noget skidt at sige om byggeriet ved Fladhøj. Der er mening med revnerne, og tidsplanen følges til punkt og prikke, så skolen kan tages i brug i løbet af januar næste år.

- Det har været en fin vinter. Byggeriet kunne godt være trukket en måned eller to ud, hvis det havde været en dårlig vinter for byggeriet. Det kunne næsten ikke været bedre. Jeg har aldrig oplevet - og jeg ellers har været med i mange år - så god en vinter for byggeriet, siger Kim Hovmand Larsen.

Når Hærvejsskolen står færdig, er skolebyggerierne afsluttet for denne gang, og så er det de yngre børn, der tilgodeses, når byggeriet af den nye storinstitution ved Lyreskovskolen i Bov går i gang.

Byggeriet af den nye storinstitution i Rødekro - Børnehuset Fladhøj ved siden af skolen - følger også planen og er dermed klar til 250 børn fra september.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce