Annonce
Kolding

To køleskabe er sat op midt i byen: - Vi håber, at alle vil bruge dem

En lille gruppe af de frivillige, der den seneste tid har arbejdet på at gøre FællesSkabet til virkelighed i Kolding. De to køleskabe vil være tilgængelige døgnet rundt, og arealerne rundt om dem ved Riberdyb 10 vil også kunne bruges til sociale arrangementer. Foto: Steffen Nielsen
To køleskabe er netop blev sat op ved Riberdyb 10, hvor man fra 10. juni kvit og frit kan tage for sig af overskudsmad fra blandt andet supermarkeder og fødevarevirksomheder.

Kolding: Snart bliver det endnu nemmere at få fingrene i overskudsmad i Kolding.

Fra 10. juni er der nemlig fri adgang døgnet rundt til to store køleskabe, som er blevet sat op i baghaven ved Riberdyb 10. Køleskabene vil jævnligt blive fyldt op med mad, som ellers ville være blevet kasseret, for eksempel fra supermarkeder eller fødevarevirksomheder, og privatpersoner har også mulighed for at donere madvarer til samlingen.

Konceptet hedder FællesSkabet Kolding, og det er et tilbud til alle, uanset om det kniber med madbudgettet sidst på måneden, eller man bare gerne vil gøre en lille indsats i kampen mod madspild. Det forklarer Iben Østergaard Fog fra organisationen Food Reformers, der i samarbejde med Riberdyb10 har taget initiativ til at sætte køleskabene op.

Annonce

- Vi håber, at alle vil bruge det. Det kan både være folk, der ikke har råd til mad, folk, der tænker på miljøet, eller dem, der bare lige har lyst til en appelsin, når de kommer forbi her, siger hun.

Idéen til FællesSkabet stammer fra lignende koncepter i blandt andet Aarhus og København, hvor man de seneste år også har kunnet hente overskudsmad døgnet rundt. Nu skal idéen så tilpasses behovet i Kolding.

- Fra starten ser vi det lidt som et eksperiment, hvor vi finder ud af, om det fungerer, og om det skal udvides eller laves helt om, siger Iben Østergaard Fog.

Stort fokus på hygiejne

De seneste uger har en større gruppe frivillige arbejdet på at gøre FællesSkabet til virkelighed i Kolding, og det er også frivillige kræfter, der får til opgave hele tiden at sikre, at alt fungerer efter reglerne.

- Hygiejnen er meget vigtig for os, så vi får selvfølgelig også en glad smiley, understreger Iben Østergaard Fog.

Ud over løbende rengøring af køleskabene skal der også holdes styr på, hvor alt, der kan afhentes i køleskabet, stammer fra. Det gør man ved at notere alle varer i et digitalt dokument, som man også skal udfylde, hvis man som privatperson donerer noget til køleskabene.

Det nye tilbud åbner officielt 10. juni i forbindelse med et event på Riberdyb 10 med kunst, musik, workshop og fællesspisning af overskudsmad. Arrangementet begynder klokken 15, mens fællesspisningen starter klokken 17.


Vi håber, at alle vil bruge det. Det kan både være folk, der ikke har råd til mad, folk, der tænker på miljøet, eller dem, der bare lige har lyst til en appelsin, når de kommer forbi her.

Annonce
Kolding For abonnenter

Bil bragede ind i Freddie og Marlenes hus: Nu risikerer de, at deres hus braser sammen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Sydjylland

Villabrand i Kruså: Politi og brandvæsen er på vej

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Kolding For abonnenter

Hoveder af døde grislinger dratter ned fra luften: Landsbyborgere er dødtrætte af stor øko-svinefarm

Sønderborg

Brandstifter dømt - løb efter vidner med kokkekniv

Nordtyskland

Derfor bliver forbundsdagen danskere, end du tror: SSW er nemlig ikke alene

Haderslev

Lyt med: It-svindlere rammer igen og igen det samme telefonnummer

Kolding For abonnenter

Sara og omkring 60 andre sygeplejersker nedlagde arbejdet i en time: - Mange af os tænker, om det her overhovedet er noget, vi gider om fem år

Sydjylland

Coronasmitten stiger stejlt i sønderjysk kommune – moderat i fem øvrige kommuner

Sydjylland

Villabrand i Kruså: Politi og brandvæsen er på vej

Kolding

Se video med sygeplejerske Sara Zamzam: Derfor forlod vi arbejdet i dag

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Debat For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om det danske mindretals valgtriumf i Tyskland

Billund For abonnenter

Tesfaye mødte Osama, Bashir og Mahmoud: Sådan kom syriske flygtninge i arbejde på en virksomhed, hvor der er brug for dem

Danmark For abonnenter

Det danske mindretal er braget ind i det tyske parlament: Har fået 55.330 stemmer og overgået alle forventninger

Annonce