Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

René Thomhav (midten) oplever, at stoffer i nattelivet i Kolding fylder mere og mere. Han vil gerne samarbejde med andre barejere, så det kan stoppes. Foto: Steffen Nielsen
Ejeren af beværtningerne Domhuset, 8eren og Jernbanecafeen i Kolding, Rene Thomhav, oplever stoffer i nattelivet som værende et voksende problem. Han finder ganske enkelt flere af de små, gennemsigtige poser på sine egne beværtninger, men også generelt på gaden i Kolding ser han flere af dem. Ønsket er mere politi i gaden og et fælles fodslag med andre beværtninger.

Kolding: Der hersker slet ikke nogen tvivl om, hvad Rene Thomhav mener om stoffer. Dem, der tager dem, er ifølge ham "tabere", og hvis de personer bliver opdaget på en af hans tre beværtninger i Kolding, bliver de smidt ud og får karantæne på "ubestemt tid".

- Folk kender min holdning - jeg gider det (stoffer red.) simpelthen ikke. Folk må gøre, hvad de har lyst til, men når det kommer til stoffer, skal det ske udenfor mine beværtninger. Hvis det sker hos mig, bliver jeg tosset, siger han.

Han fortæller til JydskeVestkysten, at han har oplevet stoffer i nattelivet i Kolding som værende et voksende problem, og hans indtryk er, at der er kommet mere i omløb. Og det er typisk de små, gennemsigtige poser, som personerne efterlader, som Rene Thomhav og hans personale finder flere af.

Annonce

- Vi har altid kunnet finde en enkelt pose, men nu er det ved at være hver weekend, at vi finder fire-fem poser. Vi finder dem på gulvet, på toilettet eller ved deres pladser udenfor. Vi har bare ikke kunnet tage nogen i det endnu. Vi har også fundet poser med indhold, siger han.

Mere samarbejde

Rene Thomhav fortæller, at han har haft gæster fra København, som bor i Indre By, og som er overraskede over, hvor tydeligt og slemt det ifølge dem står til med stoffer i bybilledet i Kolding. De fortæller ganske enkelt, at det er "værre end i København", siger han.

- Vi kan se, at der er kommet nye dealere til byen, og det samme gælder med gæsterne. Det er, som om der er kommet en ny årgang, og vi har svært ved at spotte de forskellige. Jeg vil sige, at der altid har været stoffer i nattelivet i Kolding, men jeg har ikke oplevet en særlig god indsats for at få det stoppet, siger han.


Vi har altid kunnet finde en enkelt pose, men nu er det ved at være hver weekend, at vi finder fire-fem poser. Vi finder dem på gulvet, på toilettet eller ved deres pladser udenfor. Vi har bare ikke kunnet tage nogen i det endnu. Vi har også fundet poser med indhold

René Thomhav, ejer af Domhuset, 8'eren og Jernbanecafeen


Han forklarer, hvordan det indimellem har været svært at få fat i politiet, når hans personale har taget en i at have stoffer på sig, og faktisk har de op til flere gange måttet lade personen gå, fordi politiet ikke kom i tide.

- Jeg så gerne mere politi i gaden, som gik ture i nattelivet, og som var opmærksomme på problemet. Som barejer kan jeg godt hjælpe med at pege dem i retning af folk, vi har problemer med, men jeg skal ikke tilbageholde dem. Det er ikke mit arbejde, siger han.

Derudover foreslår han et "fælles fodslag" blandt ejere af andre barer, diskoteker mm., så de kan få bugt med stofferne. Han fortæller, at GDPR-reglerne forhindrer barerne i at dele oplysninger om forskellige gæster, der eventuelt har karantæne på grund af stoffer, med hinanden. Men hvis det var muligt, kunne man ifølge Rene Thomhav få de forkerte personer ud af nattelivet.

- Mere konkret kunne jeg godt forestille mig et samarbejde barerne, diskotekerne, cafeerne og restauranterne imellem, hvor vi kunne drøfte nogle af de problematikker der er. Og jeg ville bakke op om en fælles indsats, så vi kunne gøre nattelivet i Kolding til et mere trygt sted, for det skal være sjovt at gå i byen, siger han.

Annonce
Kultur For abonnenter

Sophies far er 69 år og ramt af demens: Min første tanke var, at der må da være nogen, som kan fikse ham

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE tabte i Aarhus

Kolding For abonnenter

Bil bragede ind i Freddie og Marlenes hus: Nu risikerer de, at deres hus braser sammen

Aabenraa

47-årig mand forbrændt: Hjemmelavet fyrværkeri selvantændte

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: De store lyspunkter manglede mod AGF

Sønderborg

Massive protester mod biogasanlæg i Kværs: 44 indsigelser mod ny miljørapport

Kolding For abonnenter

Hoveder af døde grislinger dratter ned fra luften: Landsbyborgere er dødtrætte af stor øko-svinefarm

Sydjylland

Coronasmitten stiger stejlt i sønderjysk kommune – moderat i fem øvrige kommuner

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg

Brandstifter dømt - løb efter vidner med kokkekniv

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Sønderjyske Ishockey For abonnenter

En hård skæbne: SønderjyskE tabte igen, men holdet leverede faktisk en fin præstation

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE hænger fast i bunden efter bleg præstation i Aarhus

Varde

Han er inkarneret vinterbader og ”Store Nørd” – nu vil han i byrådet

Annonce