Annonce
Aabenraa

Barer tager konsekvensen: Det giver ikke mening at holde åbent

Efter de nye restriktioner har indehaveren af Gazzværket, Hasse Eduard, valgt at lukke baren midlertidigt. Arkivfoto: Mette Christine Schulz
Flere barer i Aabenraa har valgt at lukke midlertidigt. Det kan ikke betale sig at holde åbent til klokken 22.00.
Annonce

Aabenraa: - Det kan ikke betale sig at holde åbent. Når folk ved, at de skal tidligt hjem, gider de slet ikke komme.

Indehaveren af baren Tækkers i Aabenraa, Sanne Hermann, reagerede konsekvent, da statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde i fredags fortalte, at barer og restauranter i hele landet kun må have åbent til klokken 22.00 på grund af corona-situationen.

Hun valgte simpelthen at lukke midlertidigt og indtil videre frem til den 4. oktober, hvor man må forvente nye udmeldinger fra statsministeren.

- Vores publikum er primært unge, der typisk kommer sent, og derfor giver det ingen mening at holde åbent, siger Sanne Hermann, der overtog Tækkers omkring årsskiftet.

På Gazzværket i Aabenraa har man valgt samme model.

- Vi har haft åben i baren i ganske kort tid, og det gik den rigtige vej, da vi kunne holde åbent frem til klokken 02.00. Når vi nu skal lukke klokken 22.00, giver det ingen mening overhovedet at åbne, siger Hasse Eduard, der er indehaver af Gazzværket.

Annonce

Kæmpe skuffelse

For Hasse Eduard var det noget af en nedtur at følge statsministerens pressemøde i fredags, selv om han også har en vis forståelse for de nye restriktioner.

- Det er en kæmpe skuffelse, at der er blevet ændret på åbningstiderne. Omvendt giver det også god mening, selv om der ikke er mange smittede i Aabenraa, siger Hasse Eduard.


Hvis det kun er for 14 dage, så klarer vi det nok. Men fortsætter det i længere tid, vil det medføre et blodbad rundt omkring på barer og restauranter.

Helle Taulbjerg, indehaver af Hotel Europa


Indtil videre gælder de nye og kortere åbningstider frem til den 4. oktober.

- Hvad der sker derefter er svært at spå om, men jeg tror da, at politikerne gerne vil have, at vi kommer i gang igen. Vi tror på det. Det er vi nødt til, siger Hasse Eduard.

Mens Gazzværket har valgt at lukke baren, så vil koncerterne i begyndelsen af oktober blive gennemført. I forbindelse med koncerter, hvor folk sider ned, gælder der andre regler, og når der er koncert, vil baren også være åben frem til klokken 22.00.

På Fox & Hounds i Aabenraa vil det stadig være muligt at få sig en øl frem til klokken 22.00, men de nye restriktioner kommer til at koste omsætning.

- Det største problem for os er, at vi vil miste meget omsætning på Fox & Hounds, og med så kort en åbningstid kan vi heller ikke have en fuldtidsmedarbejder, siger Helle Taulbjerg, der er indehaver af Hotel Europa, der også tæller Fox & Hounds og Restaurant NO10.

- Hvis det kun er for 14 dage, så klarer vi det nok. Men fortsætter det i længere tid, vil det medføre et blodbad rundt omkring på barer og restauranter, fortsætter hun.

Annonce

Shop i City raser

Hos Shop i City i Aabenraa er man mildest talt ikke begejstrede for de nye restriktioner.

- Jeg synes, det er problematisk, og det skulle ikke have været nationalt, at der blev ændret på åbningstiderne. Ændringerne burde have været regionale eller på kommunalt niveau, siger Malene Byriel, der er formand for Shop i City.

- Det er unfair, at der kommer restriktioner i Aabenraa Kommune, hvor vi har klaret det så godt. Der, hvor smittetrykket er højt, giver det derimod mening, fortsætter hun.

Malene Byriel er overbevist om, at de nye åbningstider vil koste dyrt.

- Mellem 22.00 og 24.00 vil man miste meget omsætning på eksempelvis restauranter, siger hun.

Formanden kritiserer også, at de nye regler trådte i kraft med meget kort varsel.

- Der burde have været et længere varsel, hvis det endelig skulle være, siger Malene Byriel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce