Annonce
Sønderborg

Barndomsvenner overtager kendt burgerbar i Sønderborg

Daniel og Michel Tortaro har sammen med Torben Klitbo købt forpagtningen af "Burgerhjørnet". Foto: Claus Rantzau Møller
Brødrene Totaro fra Bella Italia har sammen med vennen Torben Klitbo købt forpagtningen af "Burgerhjørnet" i Sønderborg.
Annonce

Sønderborg: Efter mere end 30 år får Perlegade 2 nu nye ansigter bag disken. Brødrene Daniel og Michel Totaro fra Bella Italia har sammen med ven og restauratør Torben Klitbo købt forpagtningen af Burgerhjørnet.

- Vi skal have noget at rive i, og så har vi altid drømt om at have en grillbar. Jeg har tænkt, det skal jeg have en dag, hver eneste gang jeg er kørt forbi de seneste 6-7 år, siger Michel Tortora.

For et ikke offentliggjort beløb er forpagtningen købt af Joan Vagnsholdt og Kim Andersen. De nye forpagtere er allerede gået i gang med at sætte deres eget præg på den 24 kvadratmeter store bygning fra 1950, der også tæller en kælder på 59 kvadratmeter.

- Vi kommer ikke til at lave noget fancy, men derimod alt det man forbinder med dansk grillbar bare med vores kvalitet. Det hele bliver mere eller mindre hjemmelavet men til det prisniveau, man kender i dag, siger de tre, som har været venner siden barndommen.

Der kommer hjemmelavet agurkesalat, rødkål, brun sovs og gode pølser, som gerne skal være lokale. Der vil være hjemmerørt mayo, frisk kød og rotisseri til flæskesteg.

Annonce

Vil selv stå bag disken

Menuen i "Grillbaren", som stedet bliver omdøbt til, bliver blandt andet burgere, friter, cowboy- og parisertoast, hotdog, fransk hotdog, bøfsandwich samt is og softice om sommeren.

De nye forpagtere har også snakket om at lave en frokostret eksempelvis hjemmelavede frikadeller med kartoffelsalat samt servere veltillavede ringriderpølser.

- Vi gør det, fordi vi synes det er sjovt, men også fordi vi kan se et potentiale i stedet. Placeringen i byen bliver simpelthen ikke bedre, siger tre, der alle vil stå bag disken med jævne mellemrum især i begyndelsen.

- Det bliver da pissesjovt at stå her. Især når det peaker om sommeren, lyder det med stor begrejstring.

Trekløveret vil også selv med jævne mellemrum især i begyndelsen stå bag disken i Grillbaren. Foto: Claus Rantzau Møller

Torben Klitbo er opvokset i Øster Sottrup og har både gået i børnehave, samme klasse først på Nydamskolen og senere på Statsskolen med Michel Totaro.


Vi kommer ikke til at lave noget fancy, men derimod alt det man forbinder med dansk grillbar bare med vores kvalitet

De nye forpagtere


Klitbo og Tortaro-brødrene har også vasket op sammen på Bella Italia. Alle tre har gjort karriere indenfor restaurationbranchen.

Annonce

Flere projekter sammen

Mens brødrene med stor succes overtog familiens restaurant i Sønderborg, drog Torben Klitbo først til Paris, senere Sydfrankrig og slutteligt København.

Siden har han drevet flere firmaer i den gastronomiske verden - både restauranter, rådgivningsfirmaer og eventafdelinger.

I 2016 solgte han kæden Cofoco med 13 restauranter, flere catering-afdelinger og omkring 850 ansatte. Det blev startskuddet til et samarbejde med Totaro-brødrene.

Samme år købte de Perlegade 4 i Sønderborg. Her ombyggede de det gamle apotek til lejligheder og en sushi-restaurant i stueetagen.

Trioen står også bag Bistro Grand Mére, som de åbnede på havnefronten sidste forår. Her serverer de traditionel fransk mad, som en bedstemor laver det.

Hvad bliver så det næste?

- Det ved man aldrig, men jeg tror ikke, vi er helt færdige endnu. Jeg synes jo også, det er pissesjovt at komme tilbage til Sønderborg, siger Torben Klitbo.

Burgerhjørnet, Perlegade 2

Oprindeligt blev bygningen opført som en mindre bykiosk med offentlige toilet og telefonboks. Kiosken solgte blandt andet aviser, souvenirs samt havde nogle gange kunst og fotoudstilling mod gaden.

De offentlige toiletter blev nedlagt i 1977, hvorefter kælderen blev anvendt til lager og kiosken blev udvidet, da trappen fra Perlegade blev fjernet. I 1984 blev bygningen omdannet til en pølsebod.

Bygningen er opført i 1950 og rummer 24 kvadratmeter i stueetagen. Hertil kommer en kælder på 59 kvadratmeter. Ejeren Sønderborg Kommune udbød midt i december matriklen til salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce