Annonce
Esbjerg

Barnebarn redder bedsteforældres boligdrøm efter 56 år

På den anden side af Hjerting-byskiltet, cirka 100 meter ned af en lille grusvej, ligger ægteparret Torbensens boligdrøm, som nu er blevet til virkelighed med hjælp fra deres barnebarn, som arbejder hos Advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius. Politikerne har nu givet ægteparret lov til at bygge et hus på 60 kvadratmeter til stor utilfredshed for naboerne. Foto: Ken Mathiesen
Et flertal i Plan & Miljøudvalget har vedtaget en ny lokalplan for et område i Sjelborg. Dermed er vejen banet for byggeri af familien Torbensens fritidshus - en drøm, der har varet i 56 år.

Esbjerg: Siden Ingrid og Erik Torbensen i 1963 købte en grund på Sanatorievej i Sjelborg, har de drømt om at bygge sig et hus i det naturskønne område.

Nu er der endelig - med vedtagelsen af en ny lokalplan i Plan & Miljøudvalget - mulighed for, at den livslange drøm går i opfyldelse. Med flertalsafgørelsen i udvalget - Socialdemokratiet og SF stemte imod - får det 83-årige ægtepar lov at bygge et fritidshus på 60 kvadratmeter på grunden. Det samme får indehaveren af nabogrunden.

At sagen overhovedet er nået frem til den kommunalpolitiske målstreg, skyldes Ingrid og Erik Torbensens 21-årige barnebarn, Emil Torbensen, der har brugt flere hundrede timer på at sætte sig ind i lovgivning, gamle byudviklingsplaner, kommuneplaner, amts- og sognerådspapirer, strandbeskyttelseslinjer og meget andet.

Socialdemokratiet og SF stemte imod lokalplanen, men Dansk Folkeparti og Venstre sidder på flertallet i udvalget.

Området

Lokalplanområdet, der netop er vedtaget af et flertal i Plan & Miljøudvalget, består af to grunde, der ligger i et naturområde og er beliggende på den vestlige side af Hjerting Strandpark op mod det åbne land. Alt i alt omfatter de to grunde et areal på 2.538 kvadratmeter.

Området afgrænses af Sanatorievej, stisystemet ved Hjerting Strandpark og det åbne land ned til Ho Bugt. Området er et naturområde med fritidshuse langs Ho Bugt mellem Hjerting By og Varde Ås udløb. Grundene skråner ned mod Ho Bugt.

Et håb om fred

Venstre-medlem af Plan & Miljøudvalget, Kurt Bjerrum, siger til JydskeVestkysten, at han ikke har været i tvivl om, at der skulle siges ja, selv om der er gjort indsigelse fra tre naboer på de bagvedliggende grunde:

- Det er et følsomt naturområde, men der ligger bebyggelse i forvejen, og det kommende byggeri bliver for det første beskedent, for det andet vil det ikke ødelægge noget i forhold til naturforhold, faunapassager og andet, og for det tredje ligger der tre huse i forvejen lige bagved på den skrånende grund. I forhold til naboernes indsigelse må jeg citere en god partikollega, der konstaterede, at hvis man kunne forhindre nabobebyggelse, var Esbjerg aldrig blevet til mere end ét hus. Jeg er glad for, at vi nu har lukket en sag, der er mere end 50 år gammel, og det må være rart for ægteparret, at det endelig har fået en afgørelse, siger Kurt Bjerrum, der samtidig udtrykker håb om, at alle fritidshusejerne - både de nuværende og de kommende - kan eksistere sammen i fred og fordragelighed.

Imidlertid er det meget sandsynligt af en eller samtlige klagere beder Planklagenævnet vurdere flertalsafgørelsen i Plan & Miljøudvalget. I hvert fald siger den ene af klagerne, at han agter at indklage afgørelsen, mens en anden siger, at han forventer, at afgørelsen indklages. En tredje part, som har haft mest med sagen af gøre, siger, at man i løbet af kort tid vil tage stilling.

Dermed må ægteparret Torbensen sandsynligvis indstille sig på, at der endnu vil gå nogen tid, før det kan tage hul på sin drøm, idet Planklagenævnets gennemsnitlige sagsbehandlingstid er omkring et halvt år.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Lokale museer bløder udlændinge og indtægter for flere hundrede tusinde

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

JV erfarer: Målmand er færdig hos EfB, der har mulig hollandsk afløser til prøvetræning

Sydjylland For abonnenter

Elever tog kvælertag, uddelte blå mærker og sparkede Charlotte: Alligevel fortsætter hun som speciallærer

Aabenraa

Hjulspin og ræs skræmmer turisterne væk fra lystbådehavnen: Nu vil du oftere støde på politiet i området

Sønderborg

Nanna er ny på JydskeVestkysten: Vil fortælle grønne historier

Haderslev For abonnenter

Offer for knivstik flygtede gennem Knud-Eriks lejlighed: Det hele var ret chokerende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Arbejdstilsynet truer EfB med nyt tilsynsbesøg: Har tre uger til at sende en handleplan

Sydjylland

Tommy Ahlers stopper i Folketinget: For meget spil og for få visioner

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Erhverv

Skal du ud og spise i Flensborg? Flere restauranter kræver stadig test, selvom myndighederne har lempet reglerne

Haderslev For abonnenter

Dødsulykke: Frontalt sammenstød skete i den dræbtes side

Tønder For abonnenter

Fra Moldova med kærlighed: Alina og Denis er flyttet ind i et nedbrændt hus, og nu stiller hun op til kommunalvalg

Annonce