Annonce
Sønderborg

Barsk start for ungt forpagterpar

Jesper Pihl Iversen steger brasede kartofler. Foto: Timo Battefeld

Skovby: Det er lørdag eftermiddag ved 14-tiden. Den næsten 150 år gamle Skovby kro har ikke åbnet for spisende gæster, men der er alligevel forrygende travlt i køkkenet med forberedelse af take away mad til en lang række kunder, der begynder at komme kl. 17.00.

- Vi går i gang ved 10-tiden, siger kokken Benny Nielsen, der står og forbereder oksefileter og wienerschnitzler, mens den 29-årige forpagter Jesper Pihl Iversen er i gang ved de store bradepander med brasede kartofler. Jespers kæreste Lisa Petersen (26 år) tager telefonen, som ringer hele tiden. I køkkenet går også Jespers forældre Conni og Arne Iversen til hånde.

- Vi skal ikke have løn, siger Arne Iversen med et stort smil. Og netop humøret fejler ikke noget hos det unge forpagterpar, der overtog kroen den 1. januar.

Netop nu var det planen, at de mange lokale kunder skulle komme og se de mange renoverede lokaler, men det har Coronaepidemien sat en stopper for.

- Vi nåede at være i gang i en uge, så kom forbuddet med at have åben, forklarer Jesper Pihl Iversen.

Annonce

Lokale investorer ejer Skovby kro

De mangeårige ejere af Skovby kro, Marianne og Børge Grünfeld forsøgte forgæves at sælge kroen i godt tre år.

Heldigvis trådte tre lokale investorer til, og Skovby kro kører videre med forpagterparret Jesper Pihl Iversen (29 år) og Lisa Petersen (26 år).

De lokale investorer er entreprenør Søren Perregaard, snedker Kim Iwersen og Benjamin Schmidt hansen, salgsdirektør og medejer af Brdr. Ewers.

Mange aflysninger

- Vi har haft 50 selskaber i ordrebogen. Fødselsdage, konfirmationer og møder. De er aflyst, noterer Jesper Pihl Iversen. Ved siden af er det store Sydbank Aktionærmøde i SFS-hallen aflyst. Her har Skovby Kro i en lang årrække haft mad-leverancen, mens Migges bageri har stået for lagkagerne.

- Jeg vil ikke stå og beklage mig. Mange andre har det lige så hårdt, men vi har mistet en omsætning på adskillige hundrede tusinder kroner, siger Jesper Pihl Iversen.

Nu har de så kastet sig over take away, og det er der blevet taget utrolig godt imod.

- Fredag var det den store burgerdag med pomfritter og chilisauce. Der var bestillinger på et par hundrede, fortæller Lisa Petersen mellem telefonopringningerne. Der laves take away uge-menuer med f.eks. steak af okefilet, bønner, bagt kartoffel og bearnaisesovs, flæskesteg med rødkål, kartofler og brun sovs samt millionbøf med kartoffelmos bare for at nævne uden af menuerne.

- Når kunderne kommer, har de fået et klokkeslæt med fem minutters interval, så ingen kommer for tæt på hinanden, forklarer Lisa Petersen. Hun er sammen med Jesper utrolig glad for den opbakning af kunder fra Skovby, Kegnæs, Lysabild, Tandslet, Mommark, Hørup - ja fra hele Sydals.

Det er også muligt at bestille og få maden bragt ud. Det er en gestus over for dem, som er i karantæne og ikke selv kan hente maden.

Det nye forpagterpar har brugt mange kræfter og ikke mindst mange penge på at renovere Skovby kro. I den store sal er f.eks. scenen væk, baren er renoveret, krostuen er renoveret, det samme er toiletterne, og så har restauranten fået helt nyt interiør.

- Der er nærmest ikke en flade på kroen, der har fået en kærlig hånd, siger Jespers far, Arne Iversen.

Kokken Benny Nielsen forbereder lørdagens ret, steak af okefilet. Foto: Timo Battefeld
Det skal gå stærkt, så pap-æskerne er klar til dages ret. Foto: Timo Battefeld
De brasede kartofler er altid et hit. Foto: Timo Battefeld
Restauranten på Skovby kro har fået helt nyt interiør. Foto: Timo Battefeld
En god oksefilet med bønner, bagt kartoffel og bearnaise-sovs smager rigtig godt. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce