Annonce
Sport

Basketkvinder er tæt på stor overraskelse mod Italien

Claus Bech/Ritzau Scanpix

De danske basketballkvinder tabte til Italien i EM-kvalifikationen, men det var en hæderlig dansk indsats.

To nederlag i to kampe var resultatet for de danske basketballkvinder i EM-kvalifikationen.

Søndag tabte Danmark med 72-82 hjemme til Italien, som på forhånd var storfavorit til at vinde opgøret.

Det kvindelige danske landshold i basketball er i disse dage på banen i en kvalifikationsturnering for første gang i 19 år.

I torsdags tabte Danmark på udebane til Rumænien i den første kvalifikationskamp frem mod EM i 2021. Danskerne tabte den første kamp med 55-70.

I søndagens kamp var italienerne i teten i det meste af kampen og kom foran 24-18 efter første periode.

Det blev ikke bedre i anden periode for danskerne, der på et tidspunkt var bagud 32-45.

Danmark nåede at reduceret til 38-47 midtvejs i kampen.

Italien øgede føringen i tredje periode, hvor udeholdet kom foran med 64-51.

I fjerde periode var Danmark godt med og tilmed ved at skabe spænding i kampen og få kontakt.

Ida Tryggedsson, som blev dansk topscorer med 18 point, reducerede til 72-76 med lidt under halvandet minut tilbage af kampen, men Italien trak igen fra med seks point i træk til slut.

- Det var alt for fedt. Vi kom fra ingenting, og så spillede vi bare med et af de bedste hold i Europa, siger Tryggedsson og tilføjer:

- Må man godt sige, at der nok ikke var nogen, der troede på det her med hjertet for en uge siden?

Tryggedsson fremhæver danskernes bredde som en af nøglerne til at holde kampen tæt.

- Det var vigtigt, at når vi skiftede ud, så kom der noget andet på banen, men niveauet faldt ikke. Alle bidrog med noget forskelligt, og det var virkelig et hold, der spillede i dag.

- Det har det jo været hele vejen, da vi startede med crowdfunding for at gøre det muligt, siger hun.

De danske kvinder har selv stået i spidsen for en indsamling, der har skrabet tilstrækkeligt med penge sammen til at finansiere kvalifikationen.

Det skyldes, at Danmarks Basketball Forbund ikke har økonomi til at betale for to landshold, og forbundet har valgt at poste penge i herrelandsholdets EM-kvalifikation.

Landstræner Jesper Krone var stolt over sit holds præstation.

- Den præstation, vi leverede, er værdig for de 1500-1600 mennesker, der var i hallen, og den er værdig for os og dansk kvinde- og pigebasket, siger Jesper Krone.

Danmarks næste kamp er først i november 2020.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce