Annonce
Sønderborg

Bauhaus åbner i Sønderborg: 100 job og 15.000 kvadratmeter byggevarehus

Bauhaus bygger 15.000 kvadratmeter varehus i Sønderborg Øst, hvor der tidligere var JF-fabrik med produktion af landbrugsmaskiner. Pressefoto
Efter flere års forhandlinger har den store byggevarehuskæde Bauhaus besluttet sig for at åbne i Sønderborg på den tidligere JF-grund nær Ulkebøl. 100 arbejdspladser kommer til.
Annonce

Sønderborg: Omkring 100 nye arbejdspladser følger med, når en af europas største byggemarkedskæder, Bauhaus, om et års tid bliver en del af Sønderborg Øst.

Det bliver Sønderjyllands første Bauhaus - det nærmeste ligger i Kolding. Forud er gået mange års arbejde. Faktisk er det mere end ti år siden, administrerende direktør for Bauhaus Danmark, Mads Jørgensen, første gang overvejede Sønderborg som en mulig lokation:

- Gennem de mere end ti år Sønderborg har stået på vores liste over mulige nye lokationer, har byen og hele området gennemgået en enorm udvikling. Set med mine øjne er Sønderborg gået fra at være en lidt stille provinsby til at være en by i rivende udvikling, og samtidig har byen et meget stort opland fra Als. De seneste år har jeg haft en meget konstruktiv dialog med Michael Andersen fra Hanssen Ejendomme, der i dag ejer grunden på Augustenborg Landevej, og jeg har besøgt byen mange gange, både privat og i forbindelse med arbejde, og oplever i den grad en by med et aktivt handelsliv og liv i det hele taget. Samtidig kan vi se, at kundegrundlaget er til stede, og derfor glæder vi os til at komme til Sønderborg, siger direktør Mads Jørgensen.

Annonce

15.000 kvadratmeter

Det kommende Bauhaus i Sønderborg bliver cirka 15.000 kvadratmeter - eller hvad der svarer til 15 til 20 almindelige parcelhusgrunde. 100 mennesker vil efter planen blive ansat i byggevarehuset.

Borgmester Erik Lauritzen (S) er også en meget glad mand:

- Det er helt fantastisk endelig at kunne fortælle den dejlige nyhed om, at vi får så stor og spændende en virksomhed til Sønderborg, og at der ovenikøbet følger 100 nye arbejdspladser med fra starten. Samtidigt er jeg også dybt taknemmelig for, at et selskab som Hanssen Ejendomme med Michael Andersen i spidsen har kastet sin kærlighed på Sønderborg – det er da i den grad en hjælp i forbindelse med at knytte de gode kontakter til virksomheder, der har lyst til at placere sig i Sønderborg.


Set med mine øjne er Sønderborg gået fra at være en lidt stille provinsby til at være en by i rivende udvikling, Jeg har besøgt byen mange gange, både privat og i forbindelse med arbejde, og oplever i den grad en by med et aktivt handelsliv og liv i det hele taget. Samtidig kan vi se, at kundegrundlaget er til stede, og derfor glæder vi os til at komme til Sønderborg.

Mads Jørgesen, direktør Bauhaus Danmark


Det nye Bauhaus bliver placeret på den tidligere JF-grund, som i dag ejes af Hanssen Ejendomme.

Annonce

Tæt dialog og mere på vej

- Da vi købte de tidligere JF-grunde, var ambitionen at få erstattet et trist minde med attraktive boliger og mange nye arbejdspladser – den vision er blevet til virkelighed. Jeg er utrolig stolt på Sønderborgs vegne over, at én af Europas absolut største retailkæder kommer til byen, siger Hanssen Ejendommes administrerende direktør, Michael Andersen.

Michael Andersen peger desuden på, at en tillidsfuld dialog med Bauhaus igennem nogle år, og i et tæt samarbejde med kommunen og en dygtig forvaltning har ført til Bauhaus' beslutning.

- Jeg er samtidig overbevist om, at vi ikke har set den sidste store kæde vælge Sønderborg til, tilføjer Michael Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce